Honda VTEC motor ne demek?

İçindekiler:

  1. Honda VTEC motor ne demek?
  2. VTEC ile i VTEC arasındaki fark nedir?
  3. Honda Civic Turbo mu?
  4. VTEC açma ne demek?
  5. Honda motor hangi ülkenin?
  6. VTEC ne işe yarar?

Honda VTEC motor ne demek?

VTEC, açılımı Variable valve Timing and Electronic lift Control olan sisteme verilen addır. Anlamı ise değişken supap zamanlaması, elektronik supap açıklığının kontrolü olarak bilinir. ... Bu supapların zamanını değiştirme gibi özelliklere sahip olan bir sistem olarak bilinir.

VTEC ile i VTEC arasındaki fark nedir?

Çalışma prensiplerini kenarı bırakıp, konuya genel itibari ile bakacak olursak, Vtec ile i Vtec arasındaki en büyük fark, i-Vtec'in, Vtec'den daha seri ve atik olmasıdır. i-Vtec, Vtec'e nazaran daha çabuk hızlanır ve yakıt tüketimi konusunda daha iyidir. Bu fark, reddedilemeyecek ve görülemeyecek kadar barizdir.

Honda Civic Turbo mu?

- Honda Civic Sedan 2018 Honda Civic Sedan, 4 farklı donanım versiyonuna sahip. Bunlar; Premium, Elegance, Executive ve RS. Motor seçeneklerinde, 1 Nm tork değerine sahip olan 1.5 litre VTEC TURBO benzinli motor ve 120 PS gücüne sahip olan 1.6 litre i-DTEC dizel motor seçeneği ile sunulmaktadır.

VTEC açma ne demek?

Vtec motor araçlarda yağ basıncı ile çalışan bu sistem 5500 devir civarında ekstra yağ basıncı vererek çok yüksek performansa ulaşır bu otomobil severler tarafından Vtec Açmak olarak adlandırılır.

Honda motor hangi ülkenin?

Honda 1948 yılında Soichiro Honda tarafından Japonya'da kurulmuş Japon otomotiv firması.

VTEC ne işe yarar?

Değişken Zamanlamalı Supap Kontrol Sistemi anlamına gelir. (Variable-valve timing and electronic-lift control) Değişken supap zamanlaması, motor işletim sisteminin hangi devire göre hangi subap zamanlamasının kullanılacağını belirlemesi ve her devirde en verimli çalışmayı sağlamasıdır.