Arabada ingiliz anahtarı işareti ne anlama gelir?

İçindekiler:

  1. Arabada ingiliz anahtarı işareti ne anlama gelir?
  2. Arabada Min ne demek?
  3. Dörtlü ikaz lambası ne zaman yapılır?
  4. El freni ikaz lambası neden yanar?
  5. Arabada P harfi ne demek?
  6. Arabadaki hız göstergesi neyi gösterir?

Arabada ingiliz anahtarı işareti ne anlama gelir?

Gösterge panelindeki bu İngiliz anahtarı şeklindeki sembol, spesifik olmayan bir arıza olduğunda yanar. Sembol ateşleme ile yanacaktır ancak kısa bir süre sonra sönmelidir. Işık yanık kalırsa veya sürüş esnasında yanarsa derhal Renault servisine gitmelisiniz.

Arabada Min ne demek?

Sarı yağdanlık: Yağ seviyesinin sensorunda problem var. Sarı yağdanlık MIN: Yağ minimuma indi. Motor: Motor arızalıdır. Acile servise gidilmesi gerekmektedir.

Dörtlü ikaz lambası ne zaman yapılır?

Acil durum fren lambaları devreye girecek ve hız 10 km/saat altına düşecek şekilde ani fren yapıldığında dörtlü flaşör otomatik olarak devreye girer. Araç durdurulduğunda dörtlü flaşör yanmaya devam eder ve araç yeniden sürüldüğünde veya düğmeye basıldığında otomatik olarak devreden çıkar.

El freni ikaz lambası neden yanar?

Lamba sürüş esnasında yanarsa; Fren hidroliği seviyesi az olabilir yada fren sisteminde bir arıza olduğundan yanar. Sürüş esnasında uyarı sesiyle beraber lamba yanarsa el freni tam indirilmemiş veya el freni mekanizmasında problem olduğundan dolayı yanabilir.

Arabada P harfi ne demek?

İşte otomatik vitesli araçlarda bulunan vitesleri temsil eden o harfler ve anlamları; P (Park): Aracınızı tamamen durdurduktan sonra vites kolunu getirmeniz gereken işaret budur.

Arabadaki hız göstergesi neyi gösterir?

Hız göstergesi ya da sürat saati, taşıtlarda sürati bildiren gösterge. Aracın birim zamanda katettiği mesafeyi mesafe/zaman formatında sürücüye bildirir.