Oyuncu olmak için ne mezunu olmak gerekir?

İçindekiler:

  1. Oyuncu olmak için ne mezunu olmak gerekir?
  2. Oyunculuk eğitimi zor mu?
  3. Oyunculuk zor bir meslek mi?
  4. Oyuncu olmak isteyenler ne okumalı?

Oyuncu olmak için ne mezunu olmak gerekir?

Oyunculuk, üniversitelerde Güzel Sanatlar Fakültesi kapsamında yer alan, özel yetenek sınavı ile birlikte konservatuarlara kabulü sağlanan 4 yıllık lisans bölümüdür. Özel yetenek sınavlarının tarihleri, söz konusu üniversitelerin internet sitelerinden duyurulur.

Oyunculuk eğitimi zor mu?

Oyunculuk zor mu? sorusunun cevabına gelince “evet” eğlenceli ve keyifli olduğu kadar zor bir meslektir diyebiliriz. Oyunculuk eğitimi veya kursundan sonra sürekli olarak kendinizi geliştirmek zorundasınız.

Oyunculuk zor bir meslek mi?

sorusunu yanıtlamamız gerekirse eğer, oyunculuk duygusal zekaya bağlı, yoğun olarak fizyolojik dayanıklılık gerektiren zor bir meslektir. Jest ve mimik çalışmaları, ses eğitimi, metin okumaları, dans eğitimi… vb eğitimleri almak zorundasınız. Ancak tüm zorluğuna rağmen oyunculuk keyifli ve eğlenceli bir meslektir.

Oyuncu olmak isteyenler ne okumalı?

Peki oyuncu olmak için hangi bölümü seçmeliyiz? Bunun için daha küçük yaştaysanız güzel sanatlar liselerinden başlayabilirsiniz. Üniversitelerde ise drama ve oyunculuk ya da konservatuarlarda tiyatro anasanat dalı bölümünü tercih etmelisiniz.