Biji Kürdistan anlamı nedir?

İçindekiler:

  1. Biji Kürdistan anlamı nedir?
  2. Şero Kürtçe ne demek?
  3. Şerrro ne demek?
  4. Sero nedir tıp?

Biji Kürdistan anlamı nedir?

Kürtçe (Kurmanci) bijî "yaşasın" sözcüğünden alıntıdır. ... Biji kelimesi tarihte bilinen ilk kez m (1988) : Sanıklar hep bir ağızdan Kürtçe olarak "Biji PKK" (yaşasın PKK), "biji serxwebun" (yaşasın bağımsızlık) ... "biji Apo" (yaşasın Apo) şeklinde sloganlar attılar. eserinde yer almıştır.

Şero Kürtçe ne demek?

Durmadan Şéro aşağı Şéro yukarı derken, belli ki o Şıxo'nun herşeyiydi. Aslında adını o da çok beğeniyordu. Üstelik anlamı da güzeldi, kürtçede aslan anlamına geliyordu ki, hani kendisi de azbuz bir aslan değildi. Ünü neredeyse çevre köylere dahi yayılmıştı.

Şerrro ne demek?

Şero CHP'nin maskotudur ve 'standart sosyal demokratik kedi' olarak tanımlanır. ... Twitter hesabında yapılan tuhaf ve mizahi politik yorumlar için haberlerde sürekli olarak yer alan Şero, Türk siyasetinde önemli bir ikondur.

Sero nedir tıp?

Kanında HIV bulunmayan kişiler HIV negatif kişilerdir. Kanında HIV virüsü bulunan kişilere "HIV pozitif" veya "HIV enfeksiyonlu" denir. Bu kişiler aynı zamanda kanında antikor bulunan anlamında sero (anti-HIV, veya bilinen ismiyle ELISA testi) pozitif kişilerdir.