Orkidem neden büyümüyor?

İçindekiler:

  1. Orkidem neden büyümüyor?
  2. Orkide çiçek Dali nasil cikar?
  3. Orkideyi canlandırmak için ne yapmalı?
  4. Orkide balkonda durur mu?

Orkidem neden büyümüyor?

Orkidem büyümüyor / çiçek açmıyor Bunun en muhtemel sebebi orkidenizin yeterince güneş almadığı ve beslenemediğidir. Bir diğer etken ise sıcaklıktır. Bitkinizin en az 1 ay boyunca minimum 17 derece sıcaklıkta tutun ve çiçeklenmeyi gözlemleyin.

Orkide çiçek Dali nasil cikar?

Aşağıdakiler özellikle bu tür için geçerlidir: Ölü sürgünlerin altında dinlenen gözler vardır. Saptaki son çiçek solduğu anda, küçük bir kalınlaşma olarak görülebilen bir gözün hemen üstünden çekimi temiz makasla kesin. Yaklaşık üç ay sonra, bu uyku halindeki tomurcuktan genellikle yeni bir çiçek salkımı filizlenir.

Orkideyi canlandırmak için ne yapmalı?

Temiz sprey şişenizin içine 1 su bardağı suyu aktarın. üzerine 1 tatlı kaşığı tarçını ilave edin. Aspirini ise güzelce ezip toz haline getirdikten sonra bu karışıma ilave edin. Sprey şişenin ağzını kapatıp çalkalayarak tüm malzemelerin birbirine iyice karışmasını sağlayın.

Orkide balkonda durur mu?

Orkideler, hem karanlığı hem de direkt olarak ışığı sevmezler. Şöyle ki, orkidenin yetişeceği ortam aydınlık olmalı, ancak doğrudan da güneşe bakmamalıdır. İşte bunun için orkidenizi balkona güneşin altına ya da koridora loş ışığa değil de sabah ve akşam güneş ışığı alan pencere kenarı koymak daha doğru olur.