Kırmızı beyaz kimin bayrağı?

İçindekiler:

  1. Kırmızı beyaz kimin bayrağı?
  2. Kırmızı sarı bayrak hangi ülke?
  3. Beyaz yeşil kırmızı hangi ülke bayrağı?
  4. Yeşil Kırmızı siyah hangi ülkenin bayrağı?
  5. Yeşil kırmızı Mavi nerenin bayrağı?
  6. Mavi kırmızı yeşil bayrak hangi ülkenin?
  7. Lacivert sarı bayrak hangi ülkenin?
  8. Sarı mavi bayrak hangi ülkenin?

Kırmızı beyaz kimin bayrağı?

Beyaz-kırmızı-beyaz bayrak, 1918'de Belarus Halk Cumhuriyeti'nde ve Sovyetler Birliği'nin dağılmasının ardından bağımsızlığını ilan eden Belarus'ta 1991-1995 yılları arasında kullanılan bayrak. Günümüzde yerini Beyaz Rusya bayrağı almıştır.

Kırmızı sarı bayrak hangi ülke?

Çin Halk Cumhuriyeti. Ülkede resmi olarak Kırmızı Bayrak olarak adlandırılan bayrak, kırmızı rengin üzerine bayrağın sol köşesinde bulunan sarı renkli bir büyük ve dört küçük yıldızdan oluşmaktadır.

Beyaz yeşil kırmızı hangi ülke bayrağı?

BULGARİSTAN Sırayla beyaz, yeşil ve kırmızı renkli üç eşit kalınlıkta çizgiden oluşur. Bulgaristan Cumhuriyeti'nin resmi bayrağıdır. Beyaz barışı, yeşil Bulgaristan topraklarının verimliliğini, kırmızı da insanlarının cesaretini temsil eder.

Yeşil Kırmızı siyah hangi ülkenin bayrağı?

Sudan bayrağı günümüzde kullanılan hali ile tarihinde göndere çekilerek ülkenin resmi bayrağı olmuştur. Bayrak Pan-Arap renkleri olan yeşil, siyah, beyaz ve kırmızıdan oluşmaktadır.

Yeşil kırmızı Mavi nerenin bayrağı?

Azerbaycan Bayrağının Anlamı: Bayraktaki gök mavisi renk Türklüğü, yeşil renk İslâmiyet'i, kırmızı renk ise uygarlığı temsil etmektedir. Mavi renk, bu coğrafyada ve Türk soylu topluluklardaki Türkçülük düşüncesiyle ilgilidir.

Mavi kırmızı yeşil bayrak hangi ülkenin?

Azerbaycan bayrağı mavi gök rengi, kırmızı ve yeşil yatay şeritlerden oluşmuştur ve kırmızı zemin üzerinde ak renkte sağa bakan bir hilal ve sekiz köşeli bir yıldız bulunmaktadır.

Lacivert sarı bayrak hangi ülkenin?

BİRKAÇ gün önce, Anayasasında bile bayrağının rengi "sarı laciverttir" diye yazılı olan bir ülkedeydim. Galiba dünyanın en güzel kızlarının da olduğu bu ülkenin adı Ukrayna...

Sarı mavi bayrak hangi ülkenin?

Romanya'nın ulusal bayrağı (Rumence: drapelul României) bayrak direğinden başlayarak dikey çizgili üç renklidir: mavi, sarı ve kırmızı.