Münhasır olmayan lisans ne demek?

İçindekiler:

  1. Münhasır olmayan lisans ne demek?
  2. Inhisari lisans sözleşmesi ne demek?
  3. Lisans bedeli ne demek?
  4. Basit lisans ne demek?
  5. Tescilli bir marka lisansa konu olur mu?
  6. Marka başvurusu ne zaman sonuçlanır?
  7. Marka tescil ücreti ne zaman ödenir?
  8. Marka tescil süreci işlemleri nelerdir?
  9. Marka tescil ücreti nereye ödenir?
  10. Marka yenileme başvurusu nasıl yapılır?
  11. Marka patent devri nasıl yapılır?

Münhasır olmayan lisans ne demek?

İnhisari olmayan lisans ise lisans verenin hem markayı kendi kullanma hakkının hem de üçüncü kişilere lisans verme hakkının saklı olduğu lisans türüdür. Mevzuatta taraflar arasında açıkça kararlaştırılmamış olması halinde verilen lisansın inhisari olmadığı kabul edilir.

Inhisari lisans sözleşmesi ne demek?

1) İnhisari Marka Lisans Sözleşmesi: Lisans veren başkasına lisans veremeyecek ve hakkını saklı tutmadıkça kendisi de markayı kullanamayacaktır.

Lisans bedeli ne demek?

Royalty en basit tanımıyla devralınan bir hak karşılığında yapılan ödemeyi ifade eder. Sözcük anlamı olarak imtiyaz ücreti, telif hakkı gibi gayri maddi hakların değerinin genel tanımıdır.

Basit lisans ne demek?

Basit lisans, mali hak sahibinin başkalarına da aynı lisansı vermesine engel olmayan lisans türüdür. Kanun veya sözleşmeden aksi anlaşılmayan lisans, basit lisans sayılır (FSEK m. 56/2). İnhisari lisans ise lisansın bir kişiye tahsis edilmesidir.

Tescilli bir marka lisansa konu olur mu?

Lisans: Marka hakkı, tescil edildiği mal veya hizmetlerin bir kısmı ya da tamamı için lisans sözleşmesine konu olabilmektedir. ... İnhisari olmayan lisans durumunda ise, lisans veren markayı kendi kullanabileceği gibi, üçüncü kişilere aynı markaya ilişkin başka lisanslar da verilebilmektedir.

Marka başvurusu ne zaman sonuçlanır?

Marka tescil işlemlerinin sonuçlanması ortalama 8 ila 10 aydır. Türk Patent Enstitüsüne eksiksiz olarak yapılan marka başvuruları veri giriş, mal ve hizmetlerin kodlanması, arama ve inceleme aşamalarından sonra red için herhangi bir neden bulunmaması halinde üç ay süre ile Resmi Marka Bültenin 'de yayınlanır.

Marka tescil ücreti ne zaman ödenir?

Tebliğ tarihinden itibaren 2 ay içerisinde ücret ödenmelidir.

Marka tescil süreci işlemleri nelerdir?

Marka Tescili İşlemi Nasıl Yapılır?

  • Aşama – Markanın Ön Araştırması ve Analizi: ...
  • Aşama – Marka Başvurusu: ...
  • Aşama – Başvurunun Şeklen İncelenmesi: ...
  • Aşama – Başvurunun Mutlak Ret Sebepleri Açısından İncelenmesi: ...
  • Aşama – Resmi Marka Bülteninde Yayın: ...
  • Aşama – Tescil Ücretinin Yatırılması: ...
  • Aşama – Marka Tescil Belgesi:

Marka tescil ücreti nereye ödenir?

Gerçekleştirdiğiniz işleme ilişkin ücret, T.C kimlik numarası veya vergi kimlik numarası bilgisiyle Ziraat Bankası şubelerinden ya da Ziraat Bankası İnternet Bankacılığı üzerinden ödenebilecek.

Marka yenileme başvurusu nasıl yapılır?

Marka yenileme işlemleri markanın sahibi ya da vekilinin talebi üzerine gerçekleştirilir. Marka yenileme başvurusu için gerekli evraklar; talep dilekçesi, marka yenileme ücretinin bankaya yatırıldığına dair banka dekontu ve vekaletnamedir.

Marka patent devri nasıl yapılır?

Tescilli tamamlanmış ya da başvurusu yapılan markalar, üçüncü kişilere bir marka devir sözleşmesi ile devredilebilmektedir. Marka devir sözleşmesi, yazılı olarak yapılmalı ve noter tarafından onaylanmalıdır. Sınai Mülkiyet Kanunu'nun 148. maddesi 4. fıkrası uyarınca, noter onayı bir geçerlilik şartıdır.