Iktisadi ve idari bilimler fakültesi mezunu ne iş yapar?

İçindekiler:

  1. Iktisadi ve idari bilimler fakültesi mezunu ne iş yapar?
  2. Idari bilimler hangileri?
  3. İktisat bölümü ne anlama gelir?
  4. İktisat mezunu ne iş yapar maaşı?
  5. İktisat mezunları nerelere atanabilir?
  6. Iktisat mezunları ne iş yapar ne kadar maaş alır?
  7. Iktisat mezunu KPSS B ye girebilir mi?

Iktisadi ve idari bilimler fakültesi mezunu ne iş yapar?

İktisat bölümü mezunları bakanlıkların uzmanlık ve müfettişlik kadrolarında, gelir uzmanlığı, vergi müfettişliği, SPK uzmanı gibi meslek alanlarında çalışırlar. •TBMM' de çalışma imkânı bulurlar. Denetmenlik ve Kontrolörlük alanlarında çalışabilme imkânı bulurlar.

Idari bilimler hangileri?

İİBF Bölümleri
  • Kamu yönetimi.
  • İktisat.
  • Maliye.
  • İşletme.
  • Ekonometri.
  • Uluslararası İlişkiler.
  • Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri.

İktisat bölümü ne anlama gelir?

İktisat, genel tanımı ile ekonomi anlamını taşır. Ekonomi ile alakalı olan her şey iktisat bölümünün çalışma alanının içinde yer alır. ... Üniversitelerde iktisat bölümü ise ekonomik sistemleri inceler, analiz yapar ve ekonomik sistemlerin işleyişinde meydana gelen eksiklikleri tespit ederek, araştırmalar yapar.

İktisat mezunu ne iş yapar maaşı?

Pozisyonlara Göre İktisat Maaşları (2019) Finansal Danışman : 3.950 tl. Denetçi : 4.220 tl. Denetim Yardımcısı : 2.860 tl. Denetim Müdürü : 8.890 tl.

İktisat mezunları nerelere atanabilir?

İİBF veya SBF bölümlerinde okuyan bir öğrenci için girilebilecek kariyer meslekler şunlardır: Kaymakamlık, İdari Hakimlik, Sayıştay Denetçiliği, Merkez Bankası Uzmanlığı, Bakanlık veya Bakanlığa bağlı, ilgili veya ilişkili kuruluşlarda Müfettişlik, Uzmanlık ve Denetmenlik.

Iktisat mezunları ne iş yapar ne kadar maaş alır?

Pozisyonlara Göre İktisat Maaşları (2019) Finansal Danışman : 3.950 tl. Denetçi : 4.220 tl. Denetim Yardımcısı : 2.860 tl. Denetim Müdürü : 8.890 tl.

Iktisat mezunu KPSS B ye girebilir mi?

Yukarıda değindiğimiz üzere İktisat / Ekonomi mezunu adayların b grubu düz memurluk kadrolarına girebilmeleri için iki yılda bir düzenlenen KPSS Lisans oturumuna katılmaları gereklidir ancak bu yıl kısıtı KPSS A Grubu sınavlarına katılım için gerek görülmemiştir.