20 lik diş çıkarken ağrı yapar mı?

İçindekiler:

  1. 20 lik diş çıkarken ağrı yapar mı?
  2. Gömülü 20 lik diş ağrı yapar mı?
  3. 20 lik diş çıkarken baş ağrısı olur mu?
  4. 20 lik diş geldiğini nasıl anlarız?

20 lik diş çıkarken ağrı yapar mı?

20'lik dişler toplamda 4 tane olarak çıkmalıdır. Bu dişler çıkmaya başladığında genelde çenede ağrı oluşturur. Bu ağrının derecesi dayanılmaz olacağı gibi daha düşük de olabilmektedir.

Gömülü 20 lik diş ağrı yapar mı?

Yirmilik dişler gömülü olup, zamanında olması gereken yerlerde konumlanmıyorsa, çıkmaya çalıştığı dönemlerde rahatsız edici şiddette ağrılara sebep olabilir. Özellikle üst çene bölgesinde bulunan kulaklarda, altçene bölgesindeki boyun kısmında ağrılar oluşur.

20 lik diş çıkarken baş ağrısı olur mu?

Yirmilik diş olarak bilinen gömülü dişler kişiden kişiye göre farklı acılar ile baş gösterir. Kimisinde şiddetli baş ağrısı yapabiliyorken kimisinde hiçbir etki göstermeden olması gereken yere varabilirler. Hatta bazılarında çıktığı tarafı komple ağrıtabiliyor.

20 lik diş geldiğini nasıl anlarız?

Ağzımızda çene bölgesinin her iki tarafında olan 3 azı dişi vardır. En son azı dişi ise 20'lik yaş dişidir. 20'lik yaş dişinden ağızda 4 adet bulunur. Çenenizin arka kısmında ağrı varsa ve çenenizi açmakta zorluk yaşıyorsanız, mutlaka bir diş hekimine görünmeniz gerekir, çünkü 20'lik dişiniz çıkıyor olabilir.