Sprey boya lekesi nasıl çıkar?

İçindekiler:

  1. Sprey boya lekesi nasıl çıkar?
  2. Aseton boya lekesini çıkarır mı?
  3. Derideki boya lekesi nasıl çıkar?
  4. Su bazlı boya halıdan nasıl çıkar?
  5. Kuruyan sulu boya lekesi nasıl çıkar?
  6. Mermerdeki duvar boyası nasıl çıkar?

Sprey boya lekesi nasıl çıkar?

Sprey boyayı elden çıkarmak için birkaç pamuğa ve asetona ihtiyacınız olacaktır. Asetonu pamuğa döktükten sonra çok sert olmayacak şekilde ovalayarak çıkarmayı deneyiniz. Bu işlemi birkaç kez tekrarlamanız gerekebilir.

Aseton boya lekesini çıkarır mı?

Bunun yanında iyi bir çözücü olan aseton da parkedeki boya lekesinin çıkartılmasından kullanılabilir. Ancak bu yöntemde asetonun parkeye uzun süre temas etmesinin önüne geçilmeli; asetonlu bezle silinen boyaya hemen ardından nemli veya kuru bir bezle müdahale edilmelidir.

Derideki boya lekesi nasıl çıkar?

Suni deriden boya lekesi nasıl çıkar gibi deriden boya nasıl çıkar sorununu da bu gruba dahil edebiliriz. Eczanelerden temin edebileceğiniz izopropil alkolü lekenin üzerine döküp on beş dakika bekletin daha sonra temiz bir bezle siliniz.

Su bazlı boya halıdan nasıl çıkar?

Ilık su ve sıvı deterjanlı karışımı, halının üzerindeki boyaya kenardan merkeze doğru hareketlerle tamponlayarak (ovmadan bastırarak) uygulayın. Lekeyi ovarak çıkarmaya kalkmanız boya lekesinin daha da fazla yayılmasına neden olacaktır.

Kuruyan sulu boya lekesi nasıl çıkar?

Sulu boya gibi boyaların kıyafet, koltuk, halı gibi yerlere bulaşması halinde leke, yine pudra yardımıyla temizlenebilir. Lekenin üzerine pudra serpip soğuk suyla durulayıp, kalıp sabun yardımıyla sulu boya lekesini çıkartabilirsiniz.

Mermerdeki duvar boyası nasıl çıkar?

Mermer yüzeydeki yağlıboya lekesinin çıkartılması içinse tiner kullanılmalıdır. Yağlı boya için sentetik tiner, selülozik boya içinse selülozik tiner ile ıslatılmış bir bez ile boyalı bölge silindiğinde mermerdeki boya çözülerek temizlenecektir.