Çepni Türkü ne demek?

İçindekiler:

  1. Çepni Türkü ne demek?
  2. Giresun Çepni mi?
  3. Giresunlulara neden Çepni denir?
  4. Sivas Çepni nereye bağlı?
  5. Pharnakia neresi?
  6. Giresun Hangi millet?
  7. Rize hangi boydan geliyor?
  8. Tahtacılar kime denir?

Çepni Türkü ne demek?

şeklinde tanımladığı bir Oğuz boyudur. Boyun genel özelliği asi, atılgan, cesur, mert ve savaşçı olmalarıdır. Çepni kelimesi düşmanla savaşan, mert, yiğit, asi, cesur anlamında kullanılmıştır. Günümüzde Rumeli ve Anadolu'da yaşayan Oğuz/Türkmen boylarından biridir.

Giresun Çepni mi?

Giresun'da yaşayan hemşehrilerimizin büyük bir kısmının atası olan Çepni Türkleri, Karadeniz'i Türkleştiren Oğuz boylarından biridir. ... Çepni Türkleri göç ettiği diğer vilayetler Sinop, Ordu, Trabzon'dur. Bu vilayetlere yerleşip beylikler kurmuşlardır.

Giresunlulara neden Çepni denir?

"Çepni" kelimesi düşmanla savaşan anlamında kullanılmıştır. Çepni boyunun özelliği "nerde yağu görse orda savaşır" olarak anlatılmaktadır. Karadeniz'de özellikle Giresun ve çevresinde Çepni boyundan insanlar yaşar.Trabzon'un Türkleşmesini sağlamışlardır.

Sivas Çepni nereye bağlı?

Çepni Belediyesi 39.309326 enlem ve 36.049904 boylamda yer almaktadır. Gemerek ilçesine bağlıdır. Çepni Belediyesi haritası Sivas ili içinde nerede olduğu harita merkezinde gösterilmektedir.

Pharnakia neresi?

Goloğlu'nun vurguladığı üzere, Pontos kralı I. Pharnakos'un (MÖ 190–169) günümüzdeki Giresun'da, kendi ismine izafeten Pharnakia isimli bir şehir kurduğu, bir asır sonra kolonicilerin burayı Kerasus olarak adlandırmaya başladığını düşünmek daha makuldür.

Giresun Hangi millet?

Giresun, 1397 yılında Türkmen beyi Emir Oğlu Süleyman Bey tarafından fethedilerek Türk yurdu haline getirilmiş olup, Eski Türklerde adı Vilayet-i Çepni'dir.

Rize hangi boydan geliyor?

Çoruh vadisinde yerleşmiş olan Kıpçak boyundan Kubasar ailesi ve taraftarları 1195 tarihinde doğudan yeni-Kıpçakların gelişinden rahatsız olarak Bizans idaresindeki Rize ve Trabzon bölgesine gelip yerleşmişlerdir. İkizdere ve Sürmene'deki 60 aileden çok Kumbasar oymağı, bunların torunlarıdır.

Tahtacılar kime denir?

Tahtacılar, genel olarak Ege ve Akdeniz bölgelerinin ormanlık yörelerinde yaşayan, Osmanlı İmparatorluğu döneminde ve kısmen günümüzde ağaç işçiliğiyle uğraşan Alevî Türkmenlerdir.