Endoskopi hangi yaşlarda yapılır?

İçindekiler:

  1. Endoskopi hangi yaşlarda yapılır?
  2. Endoskopide kanser belli olur mu?
  3. Kolonoskopi biyopsi sonucu ne zaman çıkar?
  4. Kolonoskopi kaç yaşından itibaren yapılır?

Endoskopi hangi yaşlarda yapılır?

Çocuklara endoskopi hangi yaşta uygulanır, yaş sınırı var mıdır? Çocuk endoskopisi, yenidoğan bir bebekten 18 yaşına kadar, her yaşta yapılabilir. Bu amaçla her yaşa uygun farklı çap ve büyüklükte endoskopi cihazları mevcuttur.

Endoskopide kanser belli olur mu?

Endoskopi ve kolonoskopi ile yapılan incelemelerde, ucunda kamera olan ince bir hortum yardımı ile hastaların bağırsakları ve midelerindeki sıkıntılar kolaylıkla gözlenebilmektedir. Kanser ve kanser öncesi lezyonlara teşhis konulabilmektedir.

Kolonoskopi biyopsi sonucu ne zaman çıkar?

Doktorlarımız bu sırada endoskopi bulguları ve dikkat etmeniz gereken şeyler hakkında sizlerle konuşacaktır. Biyopsi sonuçları patolojik incelemeye tabi tutulduğu için 2-3 gün sonra çıkar ve sizinle hemen irtibata geçilerek gerekli önlemler bildirilir.

Kolonoskopi kaç yaşından itibaren yapılır?

Kolonoskopi ile kolon kanseri ya da kanser öncülü kolon polipi taramasının en geç 50 yaşından itibaren başlatılması önerilse de; günümüzde her 10 kolon kanseri vakasından en az birisi 50 yaşından önce saptandığı için çoğu merkezde kolonoskopi taramaları artık 40 yaşından sonra başlatılmaktadır.