Orkide saksı nasıl olmalı?

İçindekiler:

  1. Orkide saksı nasıl olmalı?
  2. Orkide kökleri ışık almalı mı?
  3. Teraryum orkide nasıl bakılır?
  4. Orkide Çiçekliyken saksı değişir mi?
  5. Orkide hava kökleri kesilir mı?
  6. Orkide hangi odada?
  7. Teraryum a hangi bitkiler konur?

Orkide saksı nasıl olmalı?

Orkide için 10-12 cm civarında ufak saksılar uygundur. Saksılarını daha çok şeffaf tercih etmeli ve bu sayede köklerinin ışık almasını sağlamalısınız. Orkide saksının mutlaka direnaj delklerine sahip olması gerekir. Kökler uzun süre suyun içinde kaldığı takdirde çürümeye ve bitkinin ölümüne neden olur.

Orkide kökleri ışık almalı mı?

Orkideniz günde en az 12-14 saat civarı gün ışığı almalı ki çiçek yapımı hızlı ve kaliteli olsun. Orkidelerin ışığı yan taraflardan değil tepeden yansımalıdır.

Teraryum orkide nasıl bakılır?

Teraryum, yaz aylarında haftada iki kere, kış aylarında ise haftada 1 kere sulanır. Sukulent ile hazırlanan teraryumların sulanması ise su spreyi yardımıyla yapılmaktadır. Sulamadan önce parmağınızı toprağa hafifçe batırarak toprağın nemini test edebilirsiniz. Teraryum çok az bir miktar su ile idare edebilir.

Orkide Çiçekliyken saksı değişir mi?

Eğer orkidenizin kökleri çürümüş veya yanlış gübreleme yaptıysanız o halde saksı değişimi yapmalısınız. Orkidenizin çiçekleri döküldükten sonra saksı değişimi yapmalısınız. Saksı değişiminden 2-3 gün önce çiçeğinizi sulayarak orkidenin saksısından kolaylıkla çıkmasını sağlayabilirsiniz.

Orkide hava kökleri kesilir mı?

Orkidelerin kökleri ışığa ihtiyaç duyarlar. Bu sebeple orkide saksısı şeffaf ve ışık geçirebilen türde olmalıdır. Saksı değişimi yapılacağı zaman köklere zarar vermemek adına gerekirse saksı kesilerek çıkarılmalıdır ve dışarı çıkan hava kökleri saksı içerisine sıkıştırılmamalıdır.

Orkide hangi odada?

Orkideyi koyacağınız yerin aydınlık olması aynı zamanda direkt ışık almıyor olması gerekmektedir. Orkideler evin doğu cephesine bakan kısımlarda daha iyi büyürler. Güney ya da batı cephesinde büyütülecek ise bir perde ile korunmaları gerekir.

Teraryum a hangi bitkiler konur?

Teraryumlarda bakılan bitkilere örnek olarak Caladium bicolor, Cyperus alternifolius (Japon şemsiyesi), Dracaena sanderiana, Acanthaceae (fitonya türevleri), Soleirolia (arapsaçı), Ficus pumila, küçük eğrelti otları, etebur bitkilerin bazı türleri, Peperomia, Selaginella ve Pilea gösterilebilir.