Kronik inaktif atrofik gastrit nedir?

İçindekiler:

  1. Kronik inaktif atrofik gastrit nedir?
  2. Kronik Süperfisiyel gastrit ne demek?
  3. Gastrit için ne yemeli?
  4. Kronik gastrit belirtileri nelerdir?

Kronik inaktif atrofik gastrit nedir?

Atrofik gastrit nedir? Atrofi, hücre içeriğinin kaybı ve hücrenin boyutlarında azalma olmasıdır. Atrofik gastrit ise midenin iç yüzünü döşeyen mukoza tabakasının burada bulunan epitel hücrelerinin ve salgı bezlerinin kaybı ile sonuçlanan kronik iltihabıdır.

Kronik Süperfisiyel gastrit ne demek?

Mide zarının sık sık tekrarlayan şekildeki ya da uzun süre devam eden iltihabi durumu kronik gastrit olarak adlandırılır. Kronik gastrit, genellikle belirti vermez veya sadece yemeklerden sonra görülen geğirme veya şişkinlik gibi şikâyelerle seyreden hafif bir rahatsızlığa neden olur.

Gastrit için ne yemeli?

Balık, tavuk (derisiz),soya içerikli ürünler, baklagiller, az yağlı yoğurt ve süt uygun olacaktır. Koyu Yeşil Yapraklı Sebzeler: A,C ve ka vitamini içeren yeşil yapraklı sebzelerkalsiyum, demir ve folat içerir. Bu vitaminler iltihabın tedavi edilme imkânını sağlar.

Kronik gastrit belirtileri nelerdir?

Akut gastrit, midede ve sırtta şiddetli ağrı, bulantı, kusma ve iştahsızlık ile karakterizedir. Kronik gastrit ise genellikle herhangi bir belirti vermez ya da sadece üst karında rahatsızlık hissi, hazımsızlık, şişkinlik ve öğünlerden sonra dolgunluk hissi gibi hafif belirtiler gösterir.