Gıda Kontrolü ve Analizi Nedir?

İçindekiler:

  1. Gıda Kontrolü ve Analizi Nedir?
  2. Gıda Teknikeri olmak için hangi bölüm okunmalı?
  3. Gıda Kontrol nedir?
  4. Gıda kontrol elemanı ne iş yapar?
  5. Gıda Teknolojisi bölümünde hangi dersler var?

Gıda Kontrolü ve Analizi Nedir?

Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi Programı; gıda hammaddesi işleyen küçük, orta ve büyük ölçekli işletmelerde üretim biriminin kalite kontrol ve üretim departmanlarında yöneticilere yardımcı olacak ve bu amacı gerçekleştirecek ara insan gücü yetiştirmeyi amaçlayan 2 yıllık bir yükseköğretim programıdır.

Gıda Teknikeri olmak için hangi bölüm okunmalı?

Gıda teknikeri olmak için iki yıllık eğitim veren meslek yüksekokullarının Gıda Teknolojisi önlisans bölümlerinden mezun olma şartı bulunmaktadır. Firmalar, faaliyet gösterdikleri sahalara göre adaylarda meslek yüksekokullarının, Süt Ürünleri, Kimya Teknolojisi ve ilgili bölümlerinden mezuniyet şartı aramaktadır.

Gıda Kontrol nedir?

Gıda kontrolü; gıda işletmelerini, satış yerlerinin ve pazardaki gıdaların gıda kodeksine aykırı olup olmadığının belirlenmesidir. Bu uygulamaların başarısı; denetçi niteliği ve sayısı, laboratuvar sayısı ve yeterliliği (personel, yöntem, aygıt vb) ve kontrol programı veya sıklığına bağlıdır.

Gıda kontrol elemanı ne iş yapar?

Her türlü gıdanın üretiminden tüketimine kadar geçen süreç içerisinde, alınan numunelerinin duyusal, fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik analizlerini laboratuarda kendi başına ve belirli bir süre içerisinde yapma bilgi ve becerisine sahip nitelikli kişidir.

Gıda Teknolojisi bölümünde hangi dersler var?

Programda müfredatında ilk yıl genel kültür kazandırmak amacıyla; Üniversite Kültürü, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, Türk Dili ve İngilizce dersleri, temel bilgilerini geliştirmek ve alana yönelik altyapı kazandırmak amacıyla; Gıda Teknolojisinde Genel Kimya, Biyokimya, Temel Mikrobiyoloji, Temel Matematik, Gıda ...