Iyi kavunu nasıl anlarız?

İçindekiler:

  1. Iyi kavunu nasıl anlarız?
  2. Karpuz ve kavun nasıl seçilir?
  3. Iyi tatlı kavun nasıl seçilir?
  4. Hasanbey kavunu nerenin?
  5. Kavun hangi renk olur?
  6. Karpuz kavun hangi vitamin?
  7. Iyi Kırkağaç kavunu nasıl seçilir?
  8. Kavun hangi şehirde meşhurdur?
  9. Süheyla kavunu nerede yetişir?
  10. Kavun fidesi ne zaman sulanır?
  11. Manisa Kırkağaç kavunu nasıl yetiştirilir?

Iyi kavunu nasıl anlarız?

Kavun seçiminde nelere dikkat edilmelidir?
  • Taze kavun güzel kokar.
  • Olgun kavunların sapı kolay kopar.
  • Galia kavunlar yuvarlak ve sarıdır. ...
  • Kırkağaç kavunu uzun ve kırçıllı renklerdedir.
  • Hasanbey kavunu ise üste doğru uzun alta doğru yuvarlağımsıdır. ...
  • Kavunun yumuşak bölgeleri, çatlakları varsa o kavunu almayın.
Daha fazla öğe...

Karpuz ve kavun nasıl seçilir?

Karpuz seçerken sapının kuruluğu belirleyici bir unsurdur. Kavun alırken ise sapını çekmenizi öneriyoruz. Eğer sapını çektiğinizde kolaylıkla kopuyorsa, bu kavunun olgunlaşmış olduğunu gösterir.

Iyi tatlı kavun nasıl seçilir?

- Kavuna avucunuzun içi ile vurduğunuzda eğer tiz bir ses çıkıyorsa henüz olgunlaşmamış ve içi boştur. Onu seçtiğiniz takdirde lezzetsiz bir kavun yemiş olursunuz. - Karpuzdan farklı olarak iyi kavunu kokusu ele verir. Kavunun dibi hoş bir koku veriyorsa bu o kavunun içi tatlıdır demektir.

Hasanbey kavunu nerenin?

MANİSA'nın Soma İlçesi'ne bağlı Beyce Köyü'nde, tütünden para kazanamayan çiftçiler, soğuk havaya dayanıklı Hasanbey kavunuyla yeni bir gelir kapısı açtı. Köylüler, tüccarların kilogramını 1 TL'ye aldıkları kavunu 5 TL'ye satmalarından yakındı, soğuk hava depolarının yapılmasını istedi.

Kavun hangi renk olur?

Kavunun tam olduğunu en iyi anlamak için içinde yumuşak ve beyaz çekirdeği olması, yassı ve sarı yeşil renkte olmasıyla anlaşılır. Kavunu kokusu ve tadı sağlık açısından çok önemlidir.

Karpuz kavun hangi vitamin?

A vitamini karpuzlarda ve tatlı kavunlarda bol miktarda bulunur. Cildi ve saçı esnek tutar ve göz sağlığı için önemlidir. Ayrıca kavun çekirdekleri; A, B ve C vitaminler ile magnezyum içermektedir. İçeriğinde demir, kalsiyum ve değerli yağlar bulunmaktadır.

Iyi Kırkağaç kavunu nasıl seçilir?

Kabuğunun sertliğine dikkat edin, sert kabuk olgunlaşmadığına işaret eder. Tıpkı karpuzda olduğu gibi kavunun dış çeperlerine elinizle vurarak onun iyi olup olmadığını anlayabilirsiniz. Kavunun dışının ne sert ne de çok yumuşak olması çok iyi değil. Eğer çok sertse bu kavunun olgunlaşmadığına işaret.

Kavun hangi şehirde meşhurdur?

Ülkemizde kavun en çok Adana ilinde yetiştirilmektedir. Adana'daki kavun üretim miktarın yaklaşık 250 bin tondur. Ardından gelen iller; Denizli, Konya, Ankara, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Manisa, Balıkesir, ve Çankırı'dır.

Süheyla kavunu nerede yetişir?

Samsun'un Bafra ilçesinde yetiştirilen, kendine has kokusu, tadı ve rengi nedeniyle hem yurt içinde hem de yurt dışında tercih edilen Süreyya kavununda, hava sıcaklıklarındaki artış hasadın erken başlamasına yol açtı

Kavun fidesi ne zaman sulanır?

Sulama İşlemi Kavun büyüme ve meyvelerin olgunlaşması sırasında suya bolca ihtiyaç duyar. Kavun yumuşak toprakta 25 cm derinliğe ulaştığında sıkça sulanmalıdır. Ağır topraklarda ise kavun çok derine inmez.

Manisa Kırkağaç kavunu nasıl yetiştirilir?

Kırkağaç kavun tohumu yetiştiriciliği; ilkbahar ve yaz aylarında sıcaklığın 15 dereceyi geçtiği zamanlarda ekilmesi uygun olmaktadır. Kavun tohumu kaliteli olması hasat açısından önemlidir. Ekim derinliği 4-5 cm arasında olmalıdır. Sıralar üzeri 60-75 cm, sıralar arası 150-200 cm civarında olması gerekmektedir.