ATMACA füzesi kaç metre?

İçindekiler:

  1. ATMACA füzesi kaç metre?
  2. ATMACA füzesi yerli mi?
  3. ATMACA füzesinin menzili kaç kilometre?
  4. ATMACA füzesi nedir?
  5. Türkiyede balistik füze var mı?
  6. Atmaca beslemek yasak mı?
  7. SOM füzesi menzili ne kadar?
  8. SOM füzesi açılımı nedir?

ATMACA füzesi kaç metre?

Atmaca (füze)
Atmaca
Özellikler
Ağırlık800 kg
Uzunluk4.8 m
İtici güçLazer ışın güdümlü
13 satır daha

ATMACA füzesi yerli mi?

ROKETSAN Genel Müdürü Murat İkinci, ROKETSAN tarafından geliştirilen Türkiye'nin ilk milli gemisavar füzesi Atmaca'nın, seri üretim hattı kalifikasyon testi kapsamında TCG Kınalıada korvetinden ateşlenerek hizmet dışı kalan kurtarma gemisi Işın'ı başarıyla vurmasının ardından AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

ATMACA füzesinin menzili kaç kilometre?

HARPOON Blok II sistemi özelliklerine sahip olması, hatta geliştirilecek teknolojik sistemler neticesinde daha üstün özelliklerde olması beklenen ATMACA'nın menzilinin ise 137 mil (220+ km) olması planlanıyor. Atmaca, Türkiye'nin ilk deniz füzesi olma özelliğini de taşıyacak.

ATMACA füzesi nedir?

Atmaca, su üstü harbinde Deniz Kuvvetlerinin harekât ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla geliştirilen; hücumbot, fırkateyn ve korvetlerde kullanılabilen, yüksek hassasiyetli satıhtan satha bir güdümlü mermidir.

Türkiyede balistik füze var mı?

“Şu anda Türkiye, birçok ülke gibi herhangi bir anti-balistik füze sistemine sahip değil.

Atmaca beslemek yasak mı?

Evde kartal, şahin, atmaca gibi hayvanların beslenmesinin izne tabi olduğunu belirten Ayyıldız, "Yabani hayvanların evde beslenebilmesi için, alınan hayvanların bir üretim merkezinde yetişmesi ve sertifikası olması gerekir. ... Şahin, sahibine her av için 228 Tl para cezası kesilir" dedi.

SOM füzesi menzili ne kadar?

540 kg civarı toplam ağırlığa sahip olacak SOM-J'nin 275 km civarı menzili bulunuyor. SOM-J, parçacık etkili-zırh delici harp başlığı ile donatılan ailenin tek üyesi. KEMENT veri ağına sahip olacak füze, SOM-C1 ve C2 gibi hareketli hedefleri de vurabilecek.

SOM füzesi açılımı nedir?

Satha Atılan Orta Menzilli Mühimmat (SOM) | SAVUNMA SANAYİİ ARAŞTIRMA VE GELİŞTİRME ENSTİTÜSÜ