İstanbulkart kayıp ne yapmalıyım?

İçindekiler:

  1. İstanbulkart kayıp ne yapmalıyım?
  2. İstanbulkart kayıp cezası ne kadar?
  3. Kaybedilen akbil nasıl çıkarılır?
  4. 65 yaş kartımı kaybettim ne yapmalıyım?
  5. Istanbul kart kırıldı ne yapabilirim?
  6. Engelli Ulaşım kartımı kaybettim ne yapmalıyım?
  7. İstanbul karta HES kodu tanımlama nasıl oluyor?
  8. Kayıp engelli kartı nereden alınır?

İstanbulkart kayıp ne yapmalıyım?

ALO 153'ü arayarak kayıp bildiriminiz yapmanız gerekmektedir. İstanbulkart kaybolduğunda kart kapatma talebinde bulunmamanız halinde, kartınızı bir başkası kullanabilir. Kartınız bir başkası kullanırken yakalanırsa, adınıza usulsüz kullanım cezası uygulanmaktadır.

İstanbulkart kayıp cezası ne kadar?

İSTANBULKART ÜCRET CETVELİ
Kart Türüİlk KezKayıp
İNDİRİMLİ Öğretmen, Öğrenci ve 60 Yaş Kartı10 TL20 TL
ÜCRETSİZ - 110 TL20 TL
ÜCRETSİZ- 2 TÜİK, PTT40 TL20 TL
Denetim Kartı20 TL20 TL
5 satır daha

Kaybedilen akbil nasıl çıkarılır?

arızalar nedeniyle kullanım dışı kalan anonim İstanbulkart'ların ücretsiz değişimi yapılmamaktadır. Kartınız kaybolduğunda kayıp bildirimi yapmanız ve katınızı kapattırmanız gerekmektedir. ALO 153'ü arayarak kayıp bildiriminiz yapmanız gerekmektedir.

65 yaş kartımı kaybettim ne yapmalıyım?

Kartların çalınması ve zayi olması durumunda Kart Başvuru Merkezlerimize şahsen gelerek ya da 293 53 293 53 55 numaralı telefonlara bildirimde bulunulması, kartın kullanıma kapatılmasının sağlanmasından kart sahibi sorumludur.

Istanbul kart kırıldı ne yapabilirim?

Ayrıca size en yakın İstanbulkart Başvuru Merkezine şahsen başvuruda bulunabilirsiniz. Sarı Basın kategorisindeki İstanbulkart'ınız arızalanarak kullanım dışı kaldı ise, yenileme işlemleri için arızalı kart ile İstanbulkart Başvuru Merkezlerimize başvuru yapmanız gerekmektedir.

Engelli Ulaşım kartımı kaybettim ne yapmalıyım?

Özürlü kimlik kartımı kaybettim/ kırıldı ne yapmalıyım? Kimlik kartları; içerdiği bilgilerin değişmesi, kaybedilmesi, çalınması veya herhangi bir nedenle kullanılamaz hale gelmesi durumunda, sosyal hizmetler il müdürlüğüne müracaat edilmelidir.

İstanbul karta HES kodu tanımlama nasıl oluyor?

  • Hayat Eve Sığar uygulaması ya da SMS üzerinden aldığınız HES kodunu ve kişisel bilgilerinizi İstanbulkart sitesindeki gerekli alanlara doldurarak İstanbulkart ve hes kodunuzu eşleştirebilirsiniz.
  • İstanbulkart HES kodu tanımlama için tıklayınız.
  • HES kodu ayrıca kısa mesaj ile de alınabiliyor.
Daha fazla öğe...

Kayıp engelli kartı nereden alınır?

Engelli kimlik kartını, Aile ve Sosyal Politikalar İl ve İlçe Müdürlükleri'ne ya da E-Devlet sistemi üzerinden başvuru yapmak suretiyle alabilirsiniz. Bulunduğunuz ildeki Aile ve Sosyal Politikalar İl ve İlçe Müdürlükleri'ne gerekli belgeler ile başvurmanız halinde engelli kartı alabilirsininiz.