Terkedip nasıl yazılır?

İçindekiler:

  1. Terkedip nasıl yazılır?
  2. Enstitü nasıl yazılır?
  3. Metota mı metoda mı?
  4. Kılavuz kelimesi nasıl yazılır TDK?
  5. Enstitü Türkçe mi?
  6. Ilizyon nasıl yazılır?
  7. Kılavuz klavuz mu?

Terkedip nasıl yazılır?

Bu kelime genellikle terkedip şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı terk edip şeklinde olmalıdır.

Enstitü nasıl yazılır?

ENSTİTÜ NE DEMEK: Bir üniversiteye bağlı veya bağımsız bir kuruluş olarak genellikle araştırma yapan ve bazı durumlarda öğretime de yer veren eğitim kurumu. ENSTİTÜ NASIL YAZILIR? Bu kelimenin enstitü mü, ensitü mü olarak yazıldığı sorgulanır. Bu kelimenin doğru kullanımı enstitü şeklinde olmalıdır.

Metota mı metoda mı?

METOT NASIL YAZILIR? Bu kelimenin "metot mu , metod mu?" olarak yazıldığı sorgulanır. Bu kelimenin doğru kullanımı metot şeklinde olmalıdır.

Kılavuz kelimesi nasıl yazılır TDK?

Kılavuz sözcüğünün doğru yazılışı ve cümle içinde hatalı kullanımına aşağıdan ulaşabilirsiniz. DOĞRU YAZILIŞI KLAVUZ MU, KILAVUZ MU? Türk Dil Kurumu'na göre 'kılavuz' olarak yazılmalıdır. Birçok kişi 'klavuz' olarak yanlış yazmaktadır.

Enstitü Türkçe mi?

Fransızca institut "araştırma kurumu" sözcüğünden alıntıdır. ... Bu sözcük Latince instituere, institut- "dikmek, kurmak" fiilinden türetilmiştir.

Ilizyon nasıl yazılır?

TDK sitesinde sözlükten arama yapıldığında kelimenin, İllüzyon şeklinde yazıldığı ortaya çıkıyor. Yani Türk Dil Kurumu'na göre kelimenin doğru yazımı "illüzyon"dur.

Kılavuz klavuz mu?

DOĞRU YAZILIŞI KLAVUZ MU, KILAVUZ MU? Türk Dil Kurumu'na göre 'kılavuz' olarak yazılmalıdır. Birçok kişi 'klavuz' olarak yanlış yazmaktadır.