Iç denetim uzmanlığı sertifikası nasıl alınır?

İçindekiler:

  1. Iç denetim uzmanlığı sertifikası nasıl alınır?
  2. Özel sektörde iç denetçi nasıl olunur?
  3. İç denetçi sınavı kaç yılda bir yapılır?
  4. CIA belgesi nasıl alınır?
  5. CIA sınavı Türkçe mi?
  6. CMA belgesi nasıl alınır?

Iç denetim uzmanlığı sertifikası nasıl alınır?

Maliye Bakanlığınca verilen denetçi adayı eğitimi sonunda bir yazılı sınav yapılır ve başarılı olanlar Kamu İç Denetçisi sertifikası alma hakkı kazanır. Bu sertifikayı alan denetçiler İç Denetim Koordinasyon Kurulu bünyesinde kamu idarelerinin denetimlerini yaparlar.

Özel sektörde iç denetçi nasıl olunur?

  1. İç denetçi olmak isteyenlerin öncelikle üniversitelerin İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinden ya da Mühendislik Fakültesinden mezun olması gerekiyor. ...
  2. Bazı firmalar, kişilerin mezun olduktan sonra iç denetim ile alakalı sertifika programlarından sertifika almış olmasını talep edebiliyor.
Daha fazla öğe...

İç denetçi sınavı kaç yılda bir yapılır?

Geçici Madde 1 — Kanunun Geçici 5 inci maddesi hükmünce kamu idarelerine iç denetçi olarak atananlara, atandıkları tarihten itibaren üç yılda bir derecelendirilecek iç denetçi sertifikası verilir.

CIA belgesi nasıl alınır?

4 senelik üniversite mezunu olup, en az 24 ay iç denetim veya denk deneyime (denetim ve değerlendirme / inceleme disiplinleri, dış denetim, kalite güvence, uyum) sahip olan ve sertifika sınavlarını başarıyla tamamlayan adaylar CIA Sertifikasını alabilirler.

CIA sınavı Türkçe mi?

CIA Sertifikası Sınavının İçeriği CIA Sınavı 4 bölümden oluşur. Her bölüm çoktan seçmeli 100 soru içerir ve süresi 2 saat 45 dakikadır. Türkiye'de sınavlar aynı metinde soruların Türkçe ve İngilizce'si yan yana verilerek yapılmaktadır.

CMA belgesi nasıl alınır?

4 senelik üniversite mezunu, 2 sene kesintisiz mali işler / finans alanında iş deneyimine sahip ve tüm sertifika sınavlarını başarıyla tamamlayan adaylar CMA Sertifikasını alabilirler.