Saç ekiminden sonra PRP nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Saç ekiminden sonra PRP nasıl yapılır?
  2. Saç ekiminden önce PRP yapılır mı?
  3. Saç ekiminden ne kadar süre sonra PRP yapılır?
  4. Saç ekiminde PRP yöntemi nedir?
  5. PRP sıklığı ne kadar olmalı?

Saç ekiminden sonra PRP nasıl yapılır?

Saç ekimi yaptırdığınız bölgeye PRP işlemi hemen yapılabilir. PRP işleminde hastadan alınan 20 cclik kan özel bir cihazda ayrıştırılmakta ve trombositten yüksek plazma tekrar kişinin baş bölgesine enjekte edilmektedir.

Saç ekiminden önce PRP yapılır mı?

Vücütta bir travma olduğunu algılayan trombositler kabaca tamir işlemine girerler. PRP Saç ekimi öncesi veya sonrasında kullanılabilecek bir yöntemdir. İşlemin doğası gereği, vücutta bulunan tüm hücrelerin rejenerasyonunu hızlandırması özelliği söz konusudur.

Saç ekiminden ne kadar süre sonra PRP yapılır?

PRP, kişinin kanında bulunan ve büyüme faktörlerinden zengin plazmanın enjekte edildiği bölgede doku yenileme yöntemidir. Saç ekimi sonrası ekilen köklerin beslenmesi ve kuvvetlenmesi için PRP tedavisi kullanılmaktadır. PRP saç ekiminden 3 hafta sonra planlanmalıdır.

Saç ekiminde PRP yöntemi nedir?

Saç Ekiminde PRP Uygulaması Saç ekimi esnasında yapılan PRP, ekim işleminin ardından yara iyileşmesini ve saç büyümesine hız kazandırmak hedefiyle uygulanan bir yöntemdir. PRP tedavisi ile ulaşılmaya çalışılan hedef ise, dökülmeye başlamış, gücünü ve sağlıklı yapısını yitiren saç köklerinin yeniden canlandırılmasıdır.

PRP sıklığı ne kadar olmalı?

PRP seansları genellikle 2 hafta aralıklarla uygulanır. Kişinin ihtiyacına ve hastalığına göre ortalama 3-8 seans olacak şekilde planlanır. Saç dökülmesi ve cilt gençleştirme için mezoterapi ile kombine edilebilir. Seanslar tamamlandıktan sonra yılda 1-2 kez olmak üzere enjeksiyonlara devam edilebilir.