Karpuzun iyi olup olmadığını nasıl anlarız?

İçindekiler:

  1. Karpuzun iyi olup olmadığını nasıl anlarız?
  2. Karpuzun hormonlu olduğu nasıl anlaşılır?
  3. Tarlada karpuzun olduğunu nasıl anlarız?
  4. Tarladaki karpuzun olduğunu nasıl anlarız?
  5. Karpuz yetiştirirken neden çatlar?
  6. Karpuz kac gunde Sulanir?
  7. Karpuz yetiştirirken nelere dikkat edilmeli?

Karpuzun iyi olup olmadığını nasıl anlarız?

Eğer karpuzda örümcek ağına benzeyen çatlaklar ve kahverengi noktalar varsa bu karpuzun büyürken arılar tarafından çokça ziyaret edildiğini işaret eder. Bu ziyaretler ne kadar çoksa karpuz da olgunlaştıkça o kadar lezzetli ve tatlı olur. Kısacası bu çatlaklar karpuzun ağızlara layık olduğunu gösterir.

Karpuzun hormonlu olduğu nasıl anlaşılır?

Canlı ve parlak görünen kabuğun altından çıkan bu beyaza çalan kırmızı maalesef büyüme hormonunun belirtilerinden. Hormonun sonucu olarak vaktinden önce olgunlaşan karpuzun çekirdekleri alışık olduğumuz siyah renkten çok uzak. Hormonlu karpuzlarda, siyah ve kalın çekirdekler yerine beyaz ve ince çekirdekler görülüyor.

Tarlada karpuzun olduğunu nasıl anlarız?

Karpuz üzerinde yer alan lekelerin beyaz renkte olmaması gerekiyor. Toprağa değen kısmının beyaz renkte olması, karpuzun daha olgunlaşmamış olduğunu gösterir. Sarı ve kremsi bir renk olması, karpuzun olgunlaştığını ve tatlılaştığını gösteriyor.

Tarladaki karpuzun olduğunu nasıl anlarız?

1- Olgun karpuzun beyaz şeritleri belirgindir. Açık yeşil şeritleri beyaza dönmüş karpuzlar olgundur. 2- Karpuzun üzerine tırnağınızla dokunduğunuzda tırnağınız karpuza girmiyorsa karpuz olgundur. 3- Olgun karpuzun bağı kuruya yakın ve incedir.

Karpuz yetiştirirken neden çatlar?

Yetiştiricilik sırasındaki yüksek sıcaklık ve düşük nem çatlamanın ana nedenidir. Celal Kara: Hızlı büyüyen karpuz çatlar. Yavaş yavaş olgunlaşan karpuz çatlamaz. Çatlak olan yerde bakteri üreyebilir ya da hava aldığı için karpuzun tadını bozabilir.

Karpuz kac gunde Sulanir?

Karpuz ekilen toprağın sıcaklığı ortalama 12 derecede kalmalıdır. Bahar sonuna doğru ise bu sıcaklığın korunması için her 10 günde 1 defa olacak şekilde sulanmalıdır. Sulanan topraklarda kökler güzelce salınır ve güçlü şekilde toprağa tutunarak büyümeye başlar.

Karpuz yetiştirirken nelere dikkat edilmeli?

Karpuzun Toprak İstekleri ve Karpuz Yetiştiriciliğinde Toprak Hazırlığı Karpuz, organik maddece zengin, hafif kumlu, pH değeri 5,8 ila 6,6 arasında olan topraklarda en iyi şekilde yetişir. Aşırı sulak toprakları sevmezler. Yetersiz drenajı ve havalandırması olan ağır killi topraklardan kaçınılmalıdır.