Çocuklarda insülin tahlili kaç olmalı?

İçindekiler:

  1. Çocuklarda insülin tahlili kaç olmalı?
  2. Çoçuklarda şeker hastalığı nasıl geçer?
  3. İnsülin referans aralığı kaç olmalı?
  4. Çocuklarda insülin direncine ne iyi gelir?

Çocuklarda insülin tahlili kaç olmalı?

70-100 mg/dl arasındaki değerler normal olarak kabul edilmektedir. 100-125 mg/dl arasındaki değerler ise prediyabeti simgelemektedir. 126 mh-g/dl ve üzerinde ki değerler ise çocuğun diyabet olduğunun kanıtı olmaktadır.

Çoçuklarda şeker hastalığı nasıl geçer?

Çocuğunuza Tip 1 diyabet teşhisi konulduysa, tedavileri her zaman insülin terapisi olacaktır. Fakat, bununla beraber, hekim tarafından uygun görülen bir ilaç tedavisine de başlanabilir. Tedavi ile birlikte çocuğun yaşam standartlarına da paralel olarak beslenme değişikliği ve düzenli egzersiz yapılması önerilmektedir.

İnsülin referans aralığı kaç olmalı?

İnsülin (açlık) değeri laboratuvarlarımıza göre 2-25 uU/mL ise normal kabul ediliyor. Yani açlık insülin değeri 20-25 aralığında çıksa bile laboratuvar uyarı vermediği için “H” veya “L” yazmadığı veya oklar koyup koyu renkle yazmadığı için doktorlarımız bunu normal olarak görüyor.

Çocuklarda insülin direncine ne iyi gelir?

Bu beslenme modelinde, doymuş yağ içeriği düşük olmalı, basit şeker içeren içecek ve yiyecekler, yüksek kalorili fast-food gıdalar tüketilmemeli. Tam tahıllı ekmek ve posa içeriği yüksek (meyve, sebze ve bakliyat) gıdalar tercih edilmeli.