Müselles ne demek sözlük anlamı?

İçindekiler:

  1. Müselles ne demek sözlük anlamı?
  2. Müselles kökü nedir?
  3. Müselles ne demek tarih?
  4. Zaviye ne demek tarih?
  5. Müselles gazel nedir?
  6. Müselles gazel ne demek?
  7. Osmanlıca Selase ne demek?
  8. Zaviye nedir kpss?
  9. Çok sayıda beyitten oluşan 2 beyitten daha fazla olan kıtalara ne denir?
  10. Evliya i Selase ne demek?
  11. Tekke ve zaviye ne yapar?

Müselles ne demek sözlük anlamı?

müselles / مثلث (Selase. den) Üç, üçlü. Üçleştirilen. Üç köşeli olan. Üçgen.

Müselles kökü nedir?

Müselles kelimesi Türkçe'de "üçlü, üçleme, üçgen" anlamına gelir. Arapça s̠ls̠ kökünden gelen mus̠allas̠ مثلّث z "üçlü, üçleme, üçgen" sözcüğünden alıntıdır.

Müselles ne demek tarih?

Müselles, bentlerle oluşturulan Divan Şiiri nazım şekillerindendir. Müselleslerde bentler üçer mısradan oluşur. Müselleslerde ilk bendin mısraları kendi içinde kafiyelidir. ... Bu kafiye düzenine sahip olan müselleslere müzdeviç müselles de denir.

Zaviye ne demek tarih?

Zaviye (din), tekke gibi tarikat etkinliklerinin yürütüldüğü yapı. Zaviye, Osmanlıcada açı. ... Zaviye (Trablusgarp), Osmanlı Devleti'nde Trablusgarp Vilayetinde Trablusgarp Sancağı'na bağlı bir yönetsel birim, kaza.

Müselles gazel nedir?

Müselles, bentlerle oluşturulan Divan Şiiri nazım şekillerindendir. Müselleslerde bentler üçer mısradan oluşur. Müselleslerde ilk bendin mısraları kendi içinde kafiyelidir. Diğer bentlerin ise ilk iki mısrası birbiriyle kafiyelidir.

Müselles gazel ne demek?

Müselles, bentlerle oluşturulan Divan Şiiri nazım şekillerindendir. Müselleslerde bentler üçer mısradan oluşur. Müselleslerde ilk bendin mısraları kendi içinde kafiyelidir. Diğer bentlerin ise ilk iki mısrası birbiriyle kafiyelidir.

Osmanlıca Selase ne demek?

selâse ::: (a. s.) : üç. Şuhûr-i selâse : üç aylar. selâse-aşer ::: on üç. selâse-i gassale ::: şarabı üçleme, üçüncü bardağı içme.

Zaviye nedir kpss?

1. Tekkenin küçüğü. 2. Kervansarayların seyrek bulunduğu yerlerle geçit ve derbentlerdeki konak yerlerine verilen ad.

Çok sayıda beyitten oluşan 2 beyitten daha fazla olan kıtalara ne denir?

Beyit sayısı ikiden fazla olan kıt'alara kıt'a-ı kebir (büyük kıt'a) denir.

Evliya i Selase ne demek?

Elviye-i Selâse, Osmanlı döneminde Batum, Kars ve Ardahan livalarının (sancak) ortak adıydı. “Üç Liva” (elviye livanın çoğuludur) anlamına gelir. ... Bu üç sancak, 93 Harbi (1877-1878 Osmanlı-Rus Savaşı)'nin ardından yapılan antlaşmayla Çarlık Rusyasına bırakıldı.

Tekke ve zaviye ne yapar?

İslam ahlakı ve tasavvuf ilminin öğretildiği, tatbik edildiği yerlere tekke ve zaviye denir. ... Bazı dönemler tekke ve zaviyeler ayrıca sağlık kurumları olarak da kullanıldı. Her ne kadar doğrudan devletin destek verdiği bir kurum olmasa bile, Osmanlı döneminde desteklerle ayakta kalan kurumlardı.