Otel turizm işletme belgesi nasıl alınır?

İçindekiler:

  1. Otel turizm işletme belgesi nasıl alınır?
  2. Turizm işletme belgesi almak zorunlu mu?
  3. Gastronomi Turizm belgesi nasil alinir?
  4. En fazla 3 katlı yapılardan oluşan en az 60 odalı konaklama tesislerine ne ad verilir?
  5. Turizm Teşvik Kanunu ne zaman çıktı?
  6. Turizm ruhsatı ne ise yarar?

Otel turizm işletme belgesi nasıl alınır?

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER :
  1. Başvuru Dilekçesi : Matbu dilekçe formu (örneği tarafımızca gönderilecektir) doldurulur.
  2. Ticaret Sicil Gazetesi.
  3. İmza Sirküleri.
  4. İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı
  5. İsim Tescili : İsim tescili yapılmış ize, tescile ilişkin belge.

Turizm işletme belgesi almak zorunlu mu?

İşletmedeki bir tesise Turizm Belgesi almak zorunlu değildir. Belediyeden alınacak işyeri açma ruhsatı ile yıldız lanse etmeden işletilebilir. ... Tesis Yatırım Teşvik Belgesi kapsamında gerçekleşmişse, Turizm İşletme belgesi alınması zorunludur.

Gastronomi Turizm belgesi nasil alinir?

Gastronomi tesisi belgesi almak için mutlaka müstakilen faaliyet gösteren bağımsız bir işletme olması gerekiyor. -Korunması gerekli kültür varlığında yer alıyor ise tescil kararı örneği veya resmi yazı. Bu bilgi ve belgelere ek olarak belirtilen niteliklerle ilgili belgelerin de sunulması gerekir.

En fazla 3 katlı yapılardan oluşan en az 60 odalı konaklama tesislerine ne ad verilir?

Madde 21 - Tatil köyleri; doğal güzellikler içerisinde, rahat bir konaklama yanında çeşitli spor, eğlence ve satış hizmetlerinin de sağlandığı yaygın yerleşim düzeninde, eğimli arazilerde kottan kazanılan katlar da dahil olmak üzere en fazla üç katlı yapılardan oluşan ve en az seksen odalı tesislerdir.

Turizm Teşvik Kanunu ne zaman çıktı?

MADDE 1 – 12/3/1982 tarihli ve 2634 sayılı Turizmi Teşvik Kanununun 3 üncü maddesinin birinci fıkrasının (b), (d), (g) ve (i) bentleri aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve fıkraya aşağıdaki bentler eklenmiştir. MADDE sayılı Kanunun 4 üncü maddesi başlığı ile birlikte aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

Turizm ruhsatı ne ise yarar?

Yeni Turizm Tesisi türlerinin gelişmesine olanak sağlanması, mevcut Turizm Yatırım ve işletmelere ait tesislerin geliştirilerek asgari niteliklerinin belirlenmesi ve bu tesisler arasında standart birliği sağlanarak kalitenin yükseltilmesi için Turizm Bakanlığı'nca düzenlenen belgedir.