Bol pantolon ile namaz kılınır mı?

İçindekiler:

  1. Bol pantolon ile namaz kılınır mı?
  2. Pantolonla namaz kılmak günah mı?
  3. Tunik ve pantolon ile namaz kılınır mı?
  4. Pantolon ile namaz olur mu?
  5. Eşofman ile namaz kılınır mı?
  6. Evde pijama ile namaz kılınır mı?
  7. Kısa kollu gömlekle namaz kılınır mı?
  8. Atlet ile namaz kılınır mı?

Bol pantolon ile namaz kılınır mı?

KADINLAR PANTOLON İLE NAMAZ KILABİLİR ? İslam dini örtünmenin şekli konusunda ayrıntıya girmese de tesettürü emretmiştir. ... Dar ve şeffaf olmayan elbiseler ile bayanların namaz ibadetini yerine getirmesinde ise bir sakınca bulunmamaktadır. Vücut hatlarını ortaya çıkarmayan bol, geniş bir pantolon ile namaz kılınabilir.

Pantolonla namaz kılmak günah mı?

Diyanet İşleri Başkanlığı, kadınların özellikle vücut hatlarını belli eden dar pantolonla kıldıkları namazın caiz olmadığını ve bu şekilde kılınan namazın “sahih (doğru)” olmayacağını açıkladı. ... Vücut hatlarını ortaya çıkaran dar pantolonla namaz kılmak da uygun değildir.

Tunik ve pantolon ile namaz kılınır mı?

Tesettürlü Müslüman kadınlar için namaz kılarken uzun ve bol elbise giymesi doğru olanıdır. Ancak dışarıdayken ya da bazı şartlar gereği kadının üzerinde dize kadar bol bir tunik altında pantolon varsa namazın kılınabileceği söyleniyor. (Namazın hiçbir koşulda kazaya bırakılmaması için).

Pantolon ile namaz olur mu?

Kadınların namazda el, yüz ve ayakları dışında kalan bütün bedenleri avrettir (Mevsıli, el-İhtiyar, İstanbul, ts. I, 46). Dolayısıyla vücut hatlarını belli etmeyen ve teni göstermeyen kıyafetlerle namaz kılmaları gerekir. Buna göre dar ve şeffaf olmayan pantolonla bayanların namaz kılmalarında bir sakınca yoktur.

Eşofman ile namaz kılınır mı?

Namaz esnasında giyilmesi zorunlu bir kıyafet yoktur. Ancak namaz için seçilmiş olan kıyafetin iç gösterecek kadar şeffaf, açık renkli olması, vücudun organlarını belli edecek şekilde olması namazı bozar. Seçilen kıyafetin vücut hatlarını belli edecek şekilde dar olmaması zorunludur.

Evde pijama ile namaz kılınır mı?

Dinimizin istediği şey kadının el ve yüz dışını örtmesi, erkeğin göbekle diz kapağını örtecek şekilde giymesi gerekir. Pijamayla namaz kılınır ancak adaba uygun değildir.

Kısa kollu gömlekle namaz kılınır mı?

Namaz kılan kimse, manen, Yüce Allah'ın huzuruna çıkmaktadır. ... Eskiden kolları sıvamak kibir alameti sayıldığı için, kolu kıvrık namaz kılmak mekruh kabul edilmiştir. Ancak günümüzde böyle bir algı söz konusu değildir. Öte yandan erkeklerin, kısa kollu gömlekle de namaz kılmalarında bir sakınca yoktur.

Atlet ile namaz kılınır mı?

ATLETLE NAMAZ KILMAK CAİZ ? ... Buna göre erkeklerin pijama veya eşofmanla, kadınların da tesettürü sağlayabilecek şekilde dikilmiş olan gecelik ve sabahlıkla evlerinde namaz kılmaları mekruh olmaz. Askılı atletle namaz kılmak ise, namazda bulunması gereken ciddiyete pek uygun düşmez.