Su samuru nasıl yaşar?

İçindekiler:

  1. Su samuru nasıl yaşar?
  2. Su samuru ne ile beslenir?
  3. Su samuru insana saldırır mi?
  4. Su samuru en çok nerede yaşar?
  5. Su samuru ülkemizde var mı?
  6. Şeker planör yasal mı?

Su samuru nasıl yaşar?

Su samuru (Lutra lutra), sansargiller familyasından, nehir ve göl kıyılarında yaşayan etçil bir memeli. Su kenarlarında kazdığı çukurlarda yaşar. Yuvası karada olmakla beraber girişi su altındandır. İçini kuru yaprak ve yosunlarla döşer.

Su samuru ne ile beslenir?

Her büyüklükteki nehir ve ırmaklar su samurunun yaşama alanı olabilmektedir. Beslenmelerinde esas gıdalarını başta balıklar olmak üzere, kurbağa türleri ve bazı crustacea türleri oluşturur. Hatta su kuşları ve yumurtalarını da yerler.

Su samuru insana saldırır mi?

Bu dev su samuru başından kuyruğuna 2 metreye ulaşabiliyor. Beslenmek için ilk tercihleri balıklar olan bu hayvanlar 8 kişilik çeteler halinde avlanıyor ve tehdit hissettiklerinde insanlara saldırabiliyor. 1,5 metrelik bir timsahı 45 dakikada bitirebilen bu hayvanlara da çok fazla dikkat edilmesi gerekiyor.

Su samuru en çok nerede yaşar?

Su samuru tatlı su ve acı su ile deniz habitatlarının çok geniş bir dağılımından yararlanır. Göllerde, sazlık ve çeşitli sulak alanlarda, sulama kanallarında ve deniz kıyılarında bulunabilir.

Su samuru ülkemizde var mı?

Su samurlarının (lutra lutra) sayıları hem Türkiye'de hem de dünyada hızla azalmaktadır. Bu nedenle CITES Sözleşmesinin Ek-1 kısmında, Bern Sözleşmesinin Ek-2 kısmında koruma altına alınmış ve tehlike altında olarak sınıflandırılmıştır.

Şeker planör yasal mı?

Kaliforniya, Alaska ve Hawaii'de şeker planörüne sahip olmak yasa dışıdır. Georgia, New Mexico ve New York gibi eyaletlerin, şeker planör almaya çalışmadan önce incelemeniz gereken özel düzenlemeleri vardır.