Elbiseye yapışan sakız nasıl çıkar?

İçindekiler:

  1. Elbiseye yapışan sakız nasıl çıkar?
  2. Kurumuş sakız lekesi nasıl çıkar?
  3. Defterdeki etiket yapışkanı nasıl çıkar?
  4. Japon yapıştırıcısı lekesi ne ile çıkar?

Elbiseye yapışan sakız nasıl çıkar?

Yapmanız gereken tek şey sakızın bulunduğu bölgeye yağ sürün. Ardından parmaklarınızla veya bir tarakla sakızı çıkarmaya çalışın. Eğer hassas bir kumaştan sakızı çıkarmak isterseniz, giysiyi plastik bir torbaya koyun ve buzluğa yerleştirin. Birkaç saat kaldıktan sonra kumaştan sakızı rahatlıkla çıkarabilirsiniz.

Kurumuş sakız lekesi nasıl çıkar?

Yapışan sakızı çıkarmak için sakızı zorla çıkarmaya çalışmak yerine, buz küplerini alın ve bir buzdolabı poşetinin içine yerleştirip sakızın yapıştığı tüm alanın üzerine bu buzları koyun. Sakız soğumaya başladıkça o yapışkanlığını kaybedecek ve bir kalıp halinde yapıştığı yerden kolayca çıkacaktır.

Defterdeki etiket yapışkanı nasıl çıkar?

Etiketin üzerine sıvı yağ ya da zeytinyağı sürüp bekletin. Yumuşadıktan sonra etiketi çıkarın. Kağıt kalıntıları kaldıysa buz ile dondurarak kazıyın. Yapışkanlı kısım tam olarak temizlenmediyse sıcak su dolu kase içinde bekletin ve kalan kısmı kazıyarak çıkarın.

Japon yapıştırıcısı lekesi ne ile çıkar?

Yapıştırıcı lekesini ortadan kaldırmak için, asetonlardan yardım alınmalıdır. Japon yapıştırıcısının olduğu yere aseton dökerek, etki azaltılabilir. Aseton dökülerek nemli bir bezle lekeler temizlenmelidir. Lekelerin üzerine hafif baskı uygulanarak, Japon yapıştırıcısı lekesi giderilebilir.