Karaciğer kisti ameliyatı ne kadar sürer?

İçindekiler:

  1. Karaciğer kisti ameliyatı ne kadar sürer?
  2. Karaciğer gözü etkiler mi?
  3. Karaciğer ameliyatı nasıl olur?
  4. Karaciğeri alınan insan yaşar mı?
  5. Karaciğer kisti ameliyatı nasıl olur?

Karaciğer kisti ameliyatı ne kadar sürer?

Kullandığımız yöntemi bu hastalıkta dünyada ilk kez uyguladık. Bu kistin alınması için yapılan açık ameliyatlar en az 2,5-3 saat sürer, fakat biz 70 dakikada ameliyatı bitirdik ve hastanın ameliyat sonrası yaşayacağı şiddetli ağrı ve uzun süren tedavi sürecini oldukça kısaltmış olduk.

Karaciğer gözü etkiler mi?

Karaciğer hastalıklarının yaygın görülen 5 belirtisi olduğunu belirten Prof. Dr. Onur Yaprak, “Gözlerde sararma, bacaklar ve karında su toplaması, kaşıntı, şuur bulanıklığı ve kanlı kusma meydana geldiğinde mutlaka doktora başvurulmalı” dedi.

Karaciğer ameliyatı nasıl olur?

Nakil yapılacak karaciğer canlı donörden (verici) alınacaksa alıcı ve vericiler ayrı ameliyat salonlarına ayni zamanda alınır, bir salonda sağlıklı karaciğerden uygun büyüklükte parça alınırken diğer salonda hastalıklı karaciğer çıkarılır, sonra da vericiden gelen karaciğer parçası yerine takılır.

Karaciğeri alınan insan yaşar mı?

Donörden, hastanın kilosuna göre uygun olan karaciğer kısmı (sağ veya sol lob) alınarak nakledilir. Canlı vericiden yapılan nakillerde karaciğerin kendini yenileyebilmesi nedeniyle verici, karaciğer nakli sonrasında herhangi bir yetersizlik yaşamaz.

Karaciğer kisti ameliyatı nasıl olur?

Ameliyat nasıl yapılır? Cerrahi yöntemi ile iyi huylu olduğu düşünülen karaciğer kistleri , çevreden bir miktar sağlam doku ile çıkarılır veya içleri boşaltılır . Çıkarılan doku patolojiye gönderilir. Bu işlemi Genel Cerrahi Uzman Doktoru ve asistan doktorları tarafından uygulayacaktır.