Hukukta zımnen ne demek?

İçindekiler:

  1. Hukukta zımnen ne demek?
  2. Zımnen kabul ne demek?
  3. Habip ne anlama geliyor?
  4. Behimiyet ne demek?
  5. Zımni red süresi ne kadardır?
  6. Habib Allah ne demek anlamı?
  7. Ya Habibti ne demek?
  8. Behîmiyet ne demek?
  9. Intaç edildi ne demek?
  10. Şamil etmek nedir?
  11. Sarih veya zımni ne demek?
  12. Kelime Allah ne demektir?

Hukukta zımnen ne demek?

İslâm hukukçularına (fakihlere) göre zimmî ya da ehl-i zimme, anlaşma gereği cizye verme yükümlülüğünü (bkz. Tevbe Suresi, 29'uncu ayet) yerine getirmelerine karşılık İslâm ülkesinde (dârülislâm) sürekli oturma hakkına sahip olan, bir İslâm devletinin gayrimüslim vatandaşlarıdır.

Zımnen kabul ne demek?

zımni reddin aksine istisnaidir ve kanunda açıkça hüküm altına alınmışsa uygulanabilir.idarenin susması, yanıt vermemesi durumu isteği kabul ettiği manasına gelir.vesayet makamı işlemidir.

Habip ne anlama geliyor?

HABİPHABİB 1. Sevilen kimse, sevgili, dost: Bir âşık isterse vasl-ı habîbi / İbtidâ derd ü gam olur nasîbi (Âşık Ömer).

Behimiyet ne demek?

Behimiyet kelimesi Türkçe'de "hayvanlık, öküz gibi hantal ve aptal olma" anlamına gelir. Arapça bhm kökünden gelen bahīmiyyat بهيميّة z "hayvanlık, öküz gibi hantal ve aptal olma" sözcüğünden alıntıdır. Arapça sözcük Arapça bahīmat بهيمة z "hayvan, davar, büyükbaş" sözcüğünün masdarıdır.

Zımni red süresi ne kadardır?

Her üç maddede de zımni red süresi idareye müracaattan başlamak kaydıyla 60 gün- dür. Ancak vergi usul kanununda olduğu gibi bazı özel durumlarda zımni red müessesesi İYUK'daki düzenlemeden farklılıklar arz etmekte ve zımni red süresi 30 gün gibi farklı sürelere tabi olarak düzenlenmektedir.

Habib Allah ne demek anlamı?

Habib, Habip ve Habibi kelimeleri aynı kökten gelen ve aynı anlamdaki Arapça kökenli kelimelerdir. ... İslam'da da çokça yer alan Habib kelimesi Habîbullah olarak karşımıza çıkar ve Peygamber efendimize söylenir. Habîbullah, "Allah'ın Sevgilisi" anlamına gelmektedir.

Ya Habibti ne demek?

"habibti" teriminin İngilizce Türkçe Sözlükte anlamları : 1 sonuç my beloved i.

Behîmiyet ne demek?

BEHÎMİYET. (ﺑﻬﻴﻤﻴّﺖ) i. (Ar. behіmі'den yapma mastar eki -iyyet ile behіmiyyet) Hayvanlık: Lâkin insanların behîmiyetine nihâyet yoktur (Ömer Seyfeddin). Aşkları da behîmiyete kaçar (Refî C.

Intaç edildi ne demek?

Bir işi sonuçlandırma, sona erdirme, bitirme.

Şamil etmek nedir?

İçine alma, kaplama, kapsama.

Sarih veya zımni ne demek?

Türk Dil Kurumu'na göre "sarih" sözcüğünün anlamı "açık, kolay anlaşılır, belirgin, belli" şeklindedir. ... Zımni sözcüğünün zıddı bir kelime olan sarih sözcüğüne eski hukuk metinlerinde sıklıkla rastlamak mümkündür.

Kelime Allah ne demektir?

Allah, kainatı yaratan, her şeye gücü yeten, doğmamış ve doğurmamış olan, kudret sahibi demektir. Allahu Teala ve Alim-Allah şeklinde de kullanılır. Arapça kökenli bir kelime olan Allah, Tanrı, Rab ve Hüda sözcükleriyle eş anlamlıdır.