Bitirme tezinde önsöze ne yazılır?

İçindekiler:

  1. Bitirme tezinde önsöze ne yazılır?
  2. Önsözde ne yazılır?
  3. Tezde önsöz olur mu?
  4. Tez özet kısmına ne yazılır?

Bitirme tezinde önsöze ne yazılır?

Tez önsöz, tezin ilk sayfası niteliğini kapsamaktadır. Bu yüzden bir sayfayı geçmeyecek şekilde yazılmaktadır. Bu yüzden de genellikle tezin “Giriş” bölümünden önce yazılmaktadır. Ön söz metni sonunda tez yazarının adı ve soyadının sağa dayalı bir şekilde yazılması gerekmektedir.

Önsözde ne yazılır?

Önsöz; uzun bir çalışmayı tamamlayan kişinin tez ya da ödev vb sinin teknik ve bilimsel içeriğinden bağımsız olarak görüşlerini yazdığı bölümdür. Bu bölümde tezini ya da kitabının konusunu tanıtabilir, bu çalışmanın yapılma nedeni ve geçirdiği safhalar anlatılabilir.

Tezde önsöz olur mu?

Çoğu üniversitelerde tez yazım kurallarında önsöz kısımları 1 sayfa ile sınırlıdır. Bazı üniversiteler tez yazım kılavuzlarında önsöz kısmı yazılması zorunlu olmakla birlikte bazılarında zorunlu değildir (Bitirme tezleri için). Yüksek lisans tezlerinde zorunlu olarak yazılmalıdır.

Tez özet kısmına ne yazılır?

Tez İçin Abstract (Özet) Nasıl yazılmalıdır? Yazacağınız bir bitirme tezinde çalışmamız hakkında (problem, amaç, yöntem, bulgular, yargılar ve sonuçtan) kısaca yer verilir. Tez çalışmasının tamamı bittikten sonra tezin abstract yani özet bölümü yazılmalıdır.