Sütçü İmam'ın Milli Mücadele'ye olan katkıları nelerdir?

İçindekiler:

  1. Sütçü İmam'ın Milli Mücadele'ye olan katkıları nelerdir?
  2. Sütçü İmam kimdir nereli?
  3. Maraşlı Milli Mücadele kahramanı kimdir?
  4. Maraş'ta düşmana karşı savunan kimdir?
  5. Maraşta kim savaştı?

Sütçü İmam'ın Milli Mücadele'ye olan katkıları nelerdir?

Maraş'ın işgalinde, 'da düşmana ilk kurşunu atan Sütçü İmam, düşmanın buradan kovulmasından sonra harpteki fedakarlıklarına mükafat olarak belediyeye odacı olarak alınıp, Maraş Kalesi'ndeki topun idaresi de kendisine bırakılmıştır.

Sütçü İmam kimdir nereli?

SÜTÇÜ İMAM (1872-1922) Millî Mücadelemizin timsali olan Sütçü İmam, 1872 yılında Maraş'ın Fevzipaşa (Bektutiye) Mahallesinde doğmuştur. Babası Kireçcioğullarından Ömer Efendi, Annesi Tiyeklioğullarından Emine Hanımdır.

Maraşlı Milli Mücadele kahramanı kimdir?

Maraş'ta düşmana karşı ilk kurşunu atarak, Milli Mücadele'nin timsali olan ve 'de hayatını kaybeden Sütçü İmam, aradan geçen 97 yıla rağmen gönüllerde yaşıyor.

Maraş'ta düşmana karşı savunan kimdir?

Maraş'ın düşman işgali karşısında ilk kurşunu sıkan Sütçü İmam, mücadelesiyle 99 yıldır gönüllerde yaşıyor. Maraş'ta milli mücadelenin timsali olan Sütçü İmam, Fevzipaşa (Bektutiye) Mahallesi'nde 1871'de dünyaya geldi.

Maraşta kim savaştı?

Sütçü İmam Olayı Maraş'ın işgal girişimi 'da İngiliz işgal kuvvetlerinin Albay Max Andriyo komutasında şehre girişiyle başladı. Maraş, 8 ay süren İngiliz işgalinden sonra, 'da Fransızlar tarafından işgal edildi.