Elimine ediyor Türkçesi nedir?

İçindekiler:

  1. Elimine ediyor Türkçesi nedir?
  2. Elimine etmek nedir tip?
  3. Elemek ne demek TDK?
  4. Tecrit etmek ne demek sözlük anlamı?
  5. Elimine kelimesi neden Türkçe değildir?
  6. Elimine mi elimine mi?
  7. Eleme nin anlamı nedir?
  8. Elimine kökeni nedir?
  9. Fen Bilimleri eleme nedir?
  10. Eleme yöntemi ne demek?

Elimine ediyor Türkçesi nedir?

(Fr. eliminé) “Elemek, ayıklamak” anlamındaki kelime Türkçe'de elimine etmek ve elimine edilmek birleşik fiilleriyle kullanılır.

Elimine etmek nedir tip?

gidermek, yok etmek, elemek, ortadan kaldırmak anlamlarında kullanılır... fransızcadaki éliminer fiilinden türkçeye, daha doğrusu ajda pekkan türkçesine girmiştir.

Elemek ne demek TDK?

Bir yarışmacıyı yarışma dışı bırakmak, elimine etmek.

Tecrit etmek ne demek sözlük anlamı?

Tecrit edilmek kelime anlamı ile her şeyden ve herkesten soyutlamak ve uzaklaştırmak anlamı taşımaktadır. Felsefi terim olarak soyutlanmak anlamı taşımaktadır. Toplumda insanların birebir ilişkileri içerisinde birini o toplumdan uzaklaştırmak ve o toplumdan soyutlamak o kişiyi tecrit ettirmek anlamına gelmektedir.

Elimine kelimesi neden Türkçe değildir?

Fransızca eliminer "dışlamak, dışarıda bırakmak" fiilinden alıntıdır. Fransızca fiil Geç Latince eliminare "kapı dışarı etmek" fiilinden alıntıdır. Bu sözcük Latince limen, limin- "eşik" sözcüğünden ex+ önekiyle türetilmiştir.

Elimine mi elimine mi?

işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Elimine etmek şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Elemek şeklinde olmalıdır.

Eleme nin anlamı nedir?

Elemek işi. Elenmiş, seçilmişolan. Çeyrek sona katılacak sporcu ve takımları ayırmak için düzenlenen seçme yarışı.

Elimine kökeni nedir?

Fransızca eliminer "dışlamak, dışarıda bırakmak" fiilinden alıntıdır. Fransızca fiil Geç Latince eliminare "kapı dışarı etmek" fiilinden alıntıdır. Bu sözcük Latince limen, limin- "eşik" sözcüğünden ex+ önekiyle türetilmiştir. lento maddesine bakınız.

Fen Bilimleri eleme nedir?

Fen Bilimleri Terimi Olarak Eleme: Büyüklükleri farklı katı madde karışımlarının elek ile birbirinden ayrılması.

Eleme yöntemi ne demek?

Eleme yöntemi: Değişik iriliğe sahip olan katı maddeleri birbirinden ayırabilmek için eleme yöntemi kullanılır. ... Örnek: Mesela makarnayı süzgeçten geçirmek suretiyle sıvı ile katı maddeyi birbirinden ayırırız. Aynı zamanda yaprak tanecikleri olan çayı ayrıştırmak için de yine bu yöntem kullanılır.