Muafiyet sınavında ne sorulur?

İçindekiler:

  1. Muafiyet sınavında ne sorulur?
  2. Hazırlık sınavına kimler girer?
  3. Muafiyet sınavı nedir ingilizce?
  4. Hazırlık sınıfı muafiyet sınavı nedir?

Muafiyet sınavında ne sorulur?

Muafiyet sınavı 4 bölümden oluşan bir sınavdır. Bu aşamalar sırasıyla grammer, listening, speaking ve writing bölümleridir. Yani sınavda karşınıza dil bilgisi, dinleme, konuşma ve yazma bölümleri çıkmaktadır. Ancak bazı üniversiteler speaking yani konuşma aşamasını sınava koymamaktadır.

Hazırlık sınavına kimler girer?

1) Birinci Sınıf ve/veya İkinci Sınıf İngilizce Dersleri'nden muaf olmak isteyen yeni kaydolmuş öğrenciler girebileceği gibi, 2) Birinci Sınıf İngilizce Dersleri'ni alıp da İkinci Sınıf İngilizce Dersleri'nden muaf olmak için yeterli olduğunu düşünen öğrenciler de girebilir.

Muafiyet sınavı nedir ingilizce?

İngilizce Yeterlik (Muafiyet) Sınavı, akademik yılın başında yapılan ve üniversiteye yeni kayıt yaptıran öğrenciler ile daha önceki yıllarda üniversiteye kayıt yaptırmış ancak hazırlık eğitimini başarıyla tamamlayamamış öğrencilerin İngilizce Hazırlık Programından muaf olmak için girdikleri sınavdır.

Hazırlık sınıfı muafiyet sınavı nedir?

Zorunlu hazırlık sınıfı öğrencilerinin yabancı dil düzeylerinin yeterli olup olamadıklarını belirlemek için yapılan sınavdır. ... Önceki yıllarda hazırlık programında başarısız / devamsız olan öğrenciler de bu sınava girebilirler. Bu sınav, akademik takvimde belirtilen tarihte yapılır.