Regl iken hangi dualar okunur?

İçindekiler:

  1. Regl iken hangi dualar okunur?
  2. Namaz abdesti almadan mezarlığa gidilir mi?
  3. Adet halinde iken mezarlığa gidilir mi?
  4. Abdestsiz dilek duası okunur mu?
  5. Ne zaman dua edilirse kabul olur?

Regl iken hangi dualar okunur?

aDETLİYKEN FaTİHa OKUNaBİLİR Mİ? : Fatiha dua niyetiyle adetli regli döneminde okunabilir. ayrıca Kur'an'daki duaya benzeyen ayetler de Kur'an okuma niyetiyle değil de dua maksadıyla regli dönemlerinde okunabilir. Mesela felak, nas, ihlas gibi dualar.

Namaz abdesti almadan mezarlığa gidilir mi?

Bütün kabristanları ziyâret etmek müstehaptır, fakat kabristanı ziyâret etmek için abdestli olmak şart değildir. Zirâ Nebi -sallallahu aleyhi ve sellem-'in şu genel emri buna delildir: زُورُوا الْقُبُورَ، فَإِنَّهَا تُذَكِّرُكُمُ الْآخِرَةَ. [ رواه مسلم في صحيحه ] "Kabirleri ziyâret edin.

Adet halinde iken mezarlığa gidilir mi?

Adetli ve regl halde kabir ziyareti yapılabilir. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından verilen karar ile İslam'da adetliyken mezarlık ziyareti yapılmasının sakıncalı olmadığını açıkladı. Kabir ziyaretinin mahsuru olduğu davranışlar vardır ancak adetli olmak kabir ziyaretine engel değildir.

Abdestsiz dilek duası okunur mu?

Dilek duası, Allah'ın hikmetine sığınarak bir şeye erişebilmek için okunur. Bu duayı okuyanların, istekleri Allah tarafından kabul edilir. Ancak duayı saf bir gönül kalbiyle okumak doğru olacaktır. İmkanınız varsa duayı okumadan önce abdest almalısınız.

Ne zaman dua edilirse kabul olur?

(Zariyat 18) Seher vakti, gecenin son altıda biridir. Gecenin ikinci yarısından sonra da dualar kabul olur. [Gece, akşam ile imsak vaktinin arasıdır.] Hadis-i şerifte, ezan okunurken dua geri çevrilmez ve ezanla kamet arasında yapılan dualar kabul edilir buyuruldu.