Bis ne anlama gelir?

İçindekiler:

  1. Bis ne anlama gelir?
  2. Bis ne demek tıp?
  3. Bis ne demek muzik?
  4. BIS monitörizasyonu nedir?
  5. Boş yapmak ne demek?
  6. BIS cihazı nedir?
  7. BIS değeri kaç olmalı?
  8. Boş yapma ingilizce ne demek?
  9. BIS entegrasyonu nedir?

Bis ne anlama gelir?

seyirci, beğenilen bir konserin sonunda tempolu biçimde alkışlayarak sanatçıyı veya sanatçıları bir eser seslendirmesi için yeniden sahneye çağırmak.

Bis ne demek tıp?

Bisexual terimi, tıp dilinde kullanılan Latince bir kelimedir. Bisexual teriminin tıbbi anlamı; a. ... Hem erkek hem dişi, iki cinsiyetli, hünsa.

Bis ne demek muzik?

(Fran.): Konserde halkın icracıdan ek parça çalmasını istemek için kullandığı kelime. Yerine “ encore” kelimesi de kullanılır “yine” anlamına gelir. Notada “bis” yazısı, bir bölümün bir kere daha çalınacağını gösterir.

BIS monitörizasyonu nedir?

Bispektral indeks, EEG bulgularını sayısal olarak bildiren bir yöntemdir. Değişik frekanstaki dalga bileşenlerinin spektral analizle birleştirilmesinden oluşur. Alına yerleştirilen EEG elektrotları ile ölçüm yapılır. BIS monitorizasyonu bilinçlilik derecesinin ölçülmesinde kullanılır.

Boş yapmak ne demek?

ciddi manada boş konuşan insanlara söylenmesi efektif sonuçlar veren söz. "o kadar saçmalıyorsun ki cevap olarak düzgün kurulmuş bir cümleyi bile hak etmiyorsun" anlamını barındırır.

BIS cihazı nedir?

Şu anda mevcut olan en güvenilir anestezi derinliği ölçüm yöntemi BIS'tir. Bispektral indeks, EEG bulgularını sayısal olarak bildiren bir yöntemdir. Değişik frekanstaki dalga bileşenlerinin spektral analizle birleştirilmesinden oluşur. Alına yerleştirilen EEG elektrotları ile ölçüm yapılır.

BIS değeri kaç olmalı?

Anestezi derinliğinin değerlendirilme- sinde kullanılan BİS monitörü, beyin elektrofizyolo- jik dalgalarının faz ve frekanslarının türevi olup, arasındaki rakamlarla hastanın sedasyon seviye- sini objektif olarak ölçer. Genel anestezi altında cerra- hi işlemler için önerilen BİS değeri 45-60'dır (24-26).

Boş yapma ingilizce ne demek?

don't fuck around.

BIS entegrasyonu nedir?

Bina Entegrasyon Sistemi (BIS), 7/24 kuruluma yönelik sağlam ve güvenilir bir mal ve can güvenliği sistemidir. Dünya genelinde 10 milyon dedektörün entegre edilmesi ile yapılan 3000 kurulum, BIS'nin güvenilirliğini kanıtlamaktadır. Tüm bunlar Bosch'un hırsız alarm yönetimi yazılımını amiral gemisi haline getirmektedir.