Kaza yerinde tutanak tutulmazsa ne olur?

İçindekiler:

  1. Kaza yerinde tutanak tutulmazsa ne olur?
  2. Maddi Hasarlı trafik Kazası Tespit Tutanağı nereden alınır?
  3. Kasko aracı kaç günde yaptırır?
  4. Trafik sigorta nasıl öğrenebilirim?

Kaza yerinde tutanak tutulmazsa ne olur?

Zorunlu trafik sigortası araç sahipleri için olmazsa olmaz bir gerekliliktir. Bu sigorta kapsamında, olası kaza durumlarında bazı maddi hasarlar karşılanır. ... Kazadan sonra tutanak tutulmazsa, kaza dolayısıyla meydana gelen hasarı sigorta şirketi karşılamaz ve ödemeyi kendi cebinizden yapmak zorunda kalırsınız.

Maddi Hasarlı trafik Kazası Tespit Tutanağı nereden alınır?

Kaza Tespit Tutanağı Nereden Alınır? Araçlar için yaptırılan zorunlu trafik sigortası ile bir adet trafik kaza tespit tutanağı ve sigorta poliçesi adrese gönderilir. Ancak gerekli olduğu takdirde Generali Sigorta resmî sitesinden www.generali.com.tr adresinden temin edilebilir ve çoğaltılabilir.

Kasko aracı kaç günde yaptırır?

Talebin ilgili kişilere ulaşmasının ardından, sigorta şirketinin koşullarına bağlı olarak 24 ya da 48 saat içerisinde kasko sahibine araç teslimi yapılmalıdır. Ayrıca sigorta şirketlerinin politikasına göre değişmekle birlikte, ikame araç süresi en fazla 7 ila 15 gün arasında değişiklik gösterir.

Trafik sigorta nasıl öğrenebilirim?

Zorunlu trafik sigortası sorgulaması için e-Devlet sistemine giriş yaptıktan sonra 'www.turkiye.gov.tr/sbm-trafik-police-sorgulama' adresine giderek aracınızın plakasını yazmanız gerekmektedir. Sorgula butonuna tıkladığınızda ise karşınıza aracınızla alakalı tarafik poliçe detayları gelecektir.