Otomatik viteste S ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. Otomatik viteste S ne işe yarar?
  2. Honda Otomatik Vites S nedir?
  3. Otomatik araçlarda m ne demek?
  4. Otomatik viteste l ve ş nedir?
  5. Honda otomatik şanzıman kaç vites?
  6. Vitesi boşa almak ne işe yarar?
  7. Vitesi boşa alırken debriyaja basılır mi?
  8. Otomatik vites neden arıza yapar?

Otomatik viteste S ne işe yarar?

N - Neutral (Nötr): Arabayı boşa almak için kullanılan konumdur. S - Speed/Sport (hız/spor) veya O - Overdrive (aşırı hız): Vites kolu bu konumlardayken arabanın normal vites değiştirme, devir aralığı yükselir.

Honda Otomatik Vites S nedir?

Eğer fren kullanmadan motor freni ile yavaşlamak istiyorsanız L ya da S modunu kullanmanız gerekir. L düşük devir anlamına gelir, S ise spor modu simgeler.

Otomatik araçlarda m ne demek?

Manuel vites değiştirme modu - M.

Otomatik viteste l ve ş nedir?

Ya da düz bir yolda giderken aracın otomatik olarak vites değiştirmesini istemiyorsak yine bu harflerin karşılığındaki modlar yardımımıza yetişecektir. L (Low):Ağır devir demektir. Bu modda araç hep 1. viteste gider. Ne kadar hızlanırsanız hızlanın vitesi değiştirmeyecektir.

Honda otomatik şanzıman kaç vites?

Araçta 4 ileri manuel şanzıman standart olarak sunulurken, 2 ileri Hondamatic adı verilen otomatik şanzıman opsiyonel olarak sunuluyordu.

Vitesi boşa almak ne işe yarar?

arabayı durdurduğunuz zamanlarda sol ayağın yorulmasını önler bu hareket sadece sağ ayakla frene basılır, debriyaj serbest durur.

Vitesi boşa alırken debriyaja basılır mi?

Debriyaja basmadan vites atmak için öngörü ve teknik önemlidir,dikkat edilmezse şanzıman zarar görebilir.Debriyaja basmadan vites boşa rahatlıkla atabilir ancak sakıncaları mevcuttur,siz yine de debriyajı kullanın.

Otomatik vites neden arıza yapar?

Otomatik Şanzıman Arızasına Neden Olan Hatalar Vites tuşuna basmadan yapılmaya çalışılan vites geçişlerinin şanzıman kutusu içindeki parçaları zorlaması. Araç bakımlarında şanzımana ve araca uygun olmayan parçalarla yapılan değişimler. Otomatik şanzıman bakımının düzenli olarak yaptırılmaması.