Cerahat yapmak ne demek?

İçindekiler:

  1. Cerahat yapmak ne demek?
  2. Cerahat nedir ne demek?
  3. Saçtaki cerahat ne demek?
  4. Meyyus nedir?
  5. Intihaba ne demek?
  6. Irin ne anlama gelir?
  7. Meyus tavır ne demek?
  8. Inflamatuar nedir ne demektir?
  9. Inflamasyon ne demek Tıpta?
  10. Mürdüm GRIZ ne demek?

Cerahat yapmak ne demek?

CERAHATLANMAK. dönüşlü f. (cerahat+lan-mak) (Yara için) Cerâhat toplamak, irin tutmak, işlemek, irinlenmek.

Cerahat nedir ne demek?

Cerahat bazı mikroplar ve tahriş edici maddeler tarafından vücut dokularında iltihabi reaksiyon sonucu meydana getirilen, kıvamlı, yeşilimtrak-beyaz sıvı. ... Cerahat; başlıca serum, ölü doku hücreleri ve beyaz kan hücrelerinden (akyuvarlardan) meydana gelir.

Saçtaki cerahat ne demek?

Organizmanın herhangi bir yerinde iltihaplanma sonunda ölmüş hücre artıklarından ve bozulmuş akyuvarlardan oluşan, mikroplu veya mikropsuz, genellikle sarımtırak renkte koyuca sıvı, cerahat, iltihap, pü.

Meyyus nedir?

Meyus kelimesinin TDK sözlük anlamı üzüntü demektir. Mutsuzluk olarak da ifade edilebilir. Hüzünlü veya mutsuz kişileri ifade etmek için meyus kelimesi kullanılır.

Intihaba ne demek?

İltihap, (yangı) vücudun mikropları, zararlı maddeleri ve ölü hücreleri ortadan kaldırmak için kullandığı bir savunma yöntemidir. Bakteri ve virüslerin neden olduğu enfeksiyonlar, kimyasal maddeler, vücuda giren cisimler gibi birçok nedenle iltihap oluşabilir.

Irin ne anlama gelir?

İrin veya cerahat; organizmanın herhangi bir yerinde yangılanma sonunda ölmüş göze artıklarından ve bozulmuş akyuvarlardan oluşan, mikroplu ya da mikropsuz, genellikle sarımtırak renkte koyuca sıvı, cerahat. İrin farklı hayvan türlerinde değişik renklerle tanımlanmaktadır.

Meyus tavır ne demek?

Üzgün olmayı, karamsarlığı ve umutsuzluğu vurgulayan bir sözcük olan “meyus”, Arapça kökene mensup. “Bizi bu meyus hal ve tavırlar bitiriyor açıkçası. Çünkü geleceğin güzelliklerini görmekten alıkoyuyoruz kendimizi.”

Inflamatuar nedir ne demektir?

İnflamasyon, vücut bağışıklık sisteminin tahriş edici ajanlara verdiği bir savunma tepkisidir. Bağışıklık sisteminin zararlı uyaranları tanıyıp, yok etme ve iyileşme sürecini başlattığı mekanizmadır. Tahriş edici ajan bir mikroorganizma olabileceği gibi cam, kıymık gibi yabancı bir nesne de olabilir.

Inflamasyon ne demek Tıpta?

İltihaplanma olarak bilinen inflamasyon, herkeste meydana gelen ve bağışıklık sisteminin vücudu çeşitli hastalık veya yaralanmalara karşı korumak amacıyla oluşturduğu bir tepkidir.

Mürdüm GRIZ ne demek?

(ﻣﺮﺩﻡ ﮔﺮﻳﺰ) sıf. ve i. (Fars. merdum “insan” ve gurіz > girіz “kaçan” ile merdum-gurіz) İnsanlardan kaçan, çekinen, insanlar arasına karışmaktan, onlarla birlikte olmaktan hoşlanmayan (kimse), mizantrop: Muhsin Çelebi, her türlü zilleti hazmederek (…) yerlerde sürünen mülevves esirlerden nefret ederdi.