Matbu ne demek TDK?

İçindekiler:

  1. Matbu ne demek TDK?
  2. Matbu nüsha ne demek?
  3. Nüşha ne demek?
  4. Islak imzalı nüsha ne demek?
  5. Metbû ne demek Osmanlıca?
  6. Pelte kıvamı ne demek?
  7. Islak imzalı belge ne demek?

Matbu ne demek TDK?

sf. (matbu:) Basılı, basılmış (kâğıt, kitap vb. ). matbu, 5 karakter ile yazılır. Ayrıca, m harfi ile başlar, u harfi ile biter.

Matbu nüsha ne demek?

Matbu nüsha nedir? [sıfat] Basılı, basılmış (kâğıt, kitap vb.)

Nüşha ne demek?

NÜSHANUSHA 1. Bir yazıdan çıkarılan sûret, yazılı bir şeyin benzeri, eşi, tıpkısı: “Bu eserin nüshaları pek çoktur.” Kat' edip fasl-ı hazân âb-ı revan şîrâzesin / Nüsha-i gülzârın evrâkın perîşân eylemiş (Fuzûlî).

Islak imzalı nüsha ne demek?

Kişinin, kalemle belge üzerine attığı imzaya ıslak imza denilir. Diğer bir ifadeyle, orijinal belgedeki imzadır. Fotokopi ve karbonlu nüshalardaki imzalar ile çeşitli materyallerle veya dijital yöntemlerle oluşturulan imzalar ıslak imza değildir.

Metbû ne demek Osmanlıca?

Tabi olunan, uyulan.

Pelte kıvamı ne demek?

Dilimize Farsçadan geçmiş olan Pelte kelimesi ''palude'' sözcüğünden türetilmiştir. Bu sözcük günlük hayatta hem gerçek hem de mecazi anlamda kullanılır. Pelte, çeşitli meyvelerle ve pekmezle pratik bir şekilde hazırlanan bir sütlü tatlıdır. Mecazen ise bir adım dahi atamayacak kadar yorulmak anlamına gelir.

Islak imzalı belge ne demek?

Başka bir anlatımla kişinin el ürünü olan imza; genellikle mavi renkli kalem kullanılarak orijinal belge üzerine atılan imzadır. Yani sadece orijinal belgedeki ıslak imza ıslak imza kabul edilir.