Fistel ne demek?

İçindekiler:

  1. Fistel ne demek?
  2. Anüs ve rektal bölge fissur ve Fistulu ne demek?
  3. Makattaki Fistüle ne iyi gelir?
  4. Fistül kendi kendine geçer mi?
  5. Hemoroid fistül Nedir?
  6. Fistül ameliyatsız geçer mi?
  7. Fissür ve fistül nedir?
  8. Makat apsesi patlarsa ne olur?
  9. Fistül tedavi edilmezse ne olur?
  10. Fistül nasıl geçer?

Fistel ne demek?

Fistül, bir organla başka bir yapı arasında oluşan tüp şeklindeki anormal bir bağlantıdır. Mesane ve vajina gibi iki vücut boşluğunun veya vücut boşluğu ile cildin bağlantısı biçiminde olabilir. Fistül terimi Latincede tüp anlamına gelen fistula kelimesinden türetilmiştir.

Anüs ve rektal bölge fissur ve Fistulu ne demek?

Fissür, anüsteki çatlak veya yırtıklara denir. Fistül ise anüsten birkaç santimetre uzakta, abse sonucu oluşan akıntılı deliklerdir.

Makattaki Fistüle ne iyi gelir?

Aleo vera fistül tedavisinde bilinen en iyi bitkisel tedavidir. Özellikle ağrıyı dindirmesi ve hastayı rahatlatması özelliğiyle bilinen aleo vera fistül semptomlarını azaltır. Aleo vera özündeki jeli alın, ve fistül bölgesüne sürün. bu işlemi günde 2-3 kere yapabilirsiniz.

Fistül kendi kendine geçer mi?

Canlıların yaşadığı bu boşaltım sistemini engellemek mümkün olmadığı gibi, bu boşaltım sırasında fistül kanalından geçiş de engellenemediği için fistülün kendiliğin yok olması mümkün değildir. Bu nedenle anal fistülün tedavi edilmesi gerekir.

Hemoroid fistül Nedir?

Fistül, anal kanal ve dıştaki cilt dokusu arasında bir kanal oluşmasıdır. Fistül kabaca, anüsden bir iki cm uzakta olan, cilt içine yerleşimli, ağrılı şişkinlik ve akıntılara neden olabilen kanal şeklinde oluşumlara denir. Anal fistül genellikle, anal apsenin devamı gibidir, anal apsenin kronikleşmiş hali de denebilir.

Fistül ameliyatsız geçer mi?

Anal fistül gibi önemli bir rahatsızlık kendi kendine geçmez. Mutlaka bir uzman doktora başvurarak doğru tedavi yöntemleri ve ilaç kullanımı ile hastalığı yenebilirsiniz.

Fissür ve fistül nedir?

Fissür, makat zorlanmalarında çatlaklar meydana gelmesiyle oluşan geçici bir sorundur ancak fistülde makatta kriptoglandüler adı verilen apse oluşmaktadır. Perianal fistül, apsenin geliştiği salgı bezi ile apsenin boşaldığı dokuyu birbirine bağlayan küçük bir kanaldır.

Makat apsesi patlarsa ne olur?

Tedavi edilmeyen apseler kendi kendine patlar ve akıntıya neden olur. Bu akıntı ise makat derisi ile kalın bağırsak arasında bir kanal oluşmasına neden olur. Oluşan kanalda sürekli olarak akıntı olur. Bu nedenle kötü koku ve ıslaklık şikayetleri de görülür.

Fistül tedavi edilmezse ne olur?

Anal fistül tedavi edilmezse zaman geçtikçe oluştuğu yerde kalmayıp başka bölgelerde yayılabilmektedir ve geç kalındıkça tedavi sonrası iyileşme süreci de uzamaktadır. Ayrıca iltihabi süreç devam ettiğinde kanser oluşma riski de artmaktadır.

Fistül nasıl geçer?

Anal fistülün tedavisi cerrahidir. Antibiyotik tedavisi ancak destek amaçlı kullanılabilir, iyileştirici etkisi yoktur. Fistülün cerrahi tedavisinde fistül traktı denilen içinde iltihap bulunan bu uzun kanalın açılması ve kazınması işlemi gerçekleştirilir. Bu işlem sırasında anal sfinkterler de etkilenecektir.