Ek yerleştirme tercih hakkı kaç tane?

İçindekiler:

  1. Ek yerleştirme tercih hakkı kaç tane?
  2. YKS ek tercih var mı?
  3. Kaç tercih yapmalıyım?
  4. YKS ek tercih nasıl yapılır?

Ek yerleştirme tercih hakkı kaç tane?

Ek tercih yapacak olan adaylar kaç tane ek tercih hakkı olduklarını bilmeyebiliyor. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), Yükseköğretim Kurumlar Sınavı (YKS) için 24 tercih hakkı veriyor. Verdiği bu 24 tercih hakkı ek tercihler içinde geçerli. Yani ek tercih yapacak olan adayların 24 tercih hakkı olacak.

YKS ek tercih var mı?

Yüksek Öğretim Kurulumuz, 2021 YKS tercih sürecinde merkezi ve ek yerleştirmeye ilave bir ek yerleştirme yapılmasını kararlaştırmıştır. Bu ilave ek yerleştirmede baraj puanı TYT'de 140, AYT ve YDT'de 170 olarak uygulanacaktır.

Kaç tercih yapmalıyım?

YKS tercihi yapacak olan adaylar tercih yapmadan önce seçtikleri üniversiteyi ve bölümü iyice araştırmalarını öneririz. Adaylar YKS'de 24 tercih hakkına sahip olacak. Yani YKS tercihinde en fazla 24 tercih yapılacak. Adaylar kafalarınaki üniversite ve bölümleri en fazla 24'e kadar elemeleri gerekecek.

YKS ek tercih nasıl yapılır?

Adaylar, 2021-YKS Ek Yerleştirme tercihlerini, 20- tarihleri arasında T.C. Kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulamasından bireysel olarak kendileri yapacaklardır.