Patoloji sonucu kaç günde çıkıyor?

İçindekiler:

  1. Patoloji sonucu kaç günde çıkıyor?
  2. Patoloji negatif ne anlama geliyor?
  3. Devlet Hastanesinde patoloji sonucu kaç günde çıkar?
  4. Patoloji laboratuvarlarının görevi nedir?

Patoloji sonucu kaç günde çıkıyor?

Patolojik inceleme süresi birçok etkene göre değişmekle birlikte ortalama 2-7 gün arasında değişmektedir. Bunda dokunun niteliği, şüphelenilen hastalığın tanısal güçlüğü, merkezdeki vaka yoğunluğu büyük rol oynamaktadır. 2 günde çıkabilecek vaka olduğu gibi tanı verme süreci 10-15 günü bulabilen vakalar da olabilir.

Patoloji negatif ne anlama geliyor?

Kan tahlilinde negatif anlamı başta kolorektal kanser olmak üzere, birçok değişik hastalığa yakalanma ihtimalini düştüğünü gösterir. Aynı zamanda kişinin eğer herhangi bir rahatsızlığı var ise, bu hastalığın azalmış olduğunu da anlatır. Özellikle testin negatif çıkması ile beraber kontrolleri bırakmamak gerekmektedir.

Devlet Hastanesinde patoloji sonucu kaç günde çıkar?

Patoloji bölümünde sonuç verme süresi sitoloji sonuçları için 3-7 işgünüdür. Biyopsi sonuçları için bu süre 3-10 iş günüdür.

Patoloji laboratuvarlarının görevi nedir?

Hastanelerde çalışma imkanı bulunan patoloji mezunları dokularda ve hücrelerde oluşan hastalıkların teşhisini yapar. Patoloji, kelime anlamı olarak hastalık bilimi manasına gelmektedir. Yaptıkları özel testler ile hastalıkların teşhisini yapar. Genel olarak kanser tanısını koymak için patoloji testleri yapılmaktadır.