Hamilelikte hangi maden suyu içilmeli?

İçindekiler:

  1. Hamilelikte hangi maden suyu içilmeli?
  2. Maden suyu Gebelikte bebeğe kilo aldırır mı?
  3. Hamilelikte meyveli maden suyu içilir mi?
  4. Hamileliğin ilk 3 ayında soda içilir mi?
  5. Asitli içecekler bebeğe zarar verir mi?

Hamilelikte hangi maden suyu içilmeli?

HAMİLELİKTE MEYVELİ MADEN SUYU İÇİLİR Mİ? Çoğu uzmana göre tatlandırıcı ya da aroma verici gibi bir katkı maddesi içermeyen doğal maden sularından içmenin anne ya da bebek sağlığı için herhangi bir zararlı etkisi olmadığı düşünülmektedir. Bu nedenle sade soda içmeniz tavsiye edilir.

Maden suyu Gebelikte bebeğe kilo aldırır mı?

Hamillelikte maden suyu tüketimi bebeğe kilo aldırmaz. Sadece içimizi ferahlatır ve mineral alımımıza destek olur. Hamilelikte bebeğin gelişimi için ne tüketmeli konulu yazımızı aşağıdaki bağlantıya tıklayarak inceleyebilirsiniz.

Hamilelikte meyveli maden suyu içilir mi?

Hamilelikte diğer asitli içecekler zararlı olduğu gibi meyveli gazozlar da sakıncalıdır. Bunun yerine uzmanlar hamilelerin sade soda içmelerini önermektedir.

Hamileliğin ilk 3 ayında soda içilir mi?

Bazı maden suyu veya sodaların içerisinde yer alan tatlandırıcı ve koruyucu gibi çeşitli maddeler bulunmaktadır. Anne adayları bu konu hakkında dikkat etmeli ve doğal katkısız maden suyunu içmelidir. Hamilelik dönemi içerisinde soda yerine maden suyu içilmelidir.

Asitli içecekler bebeğe zarar verir mi?

Aynı şey asitli tırnak içinde asitli yani gazlı içecekler için de geçerli: Günde 1 veya 2 tane maden suyu veya kolalı içecek tüketilmesinde ne anne açısından ne de bebek açısından hiçbir sakınca yok.