Ithal etmek ne demek anlamı?

İçindekiler:

  1. Ithal etmek ne demek anlamı?
  2. Ihanet etmek ne demek?
  3. Dinde ihanet nedir?
  4. İhraç edilen ürün ne demek?

Ithal etmek ne demek anlamı?

İthal kelimesi ile beraber türemiş olan ithal etmek sözcüğü ise TDK'da, 'Dışarıdan ülkeye mal ve hizmet getirmek' anlamı üzerinden ifade edilmektedir. ... Dışarıdan getirilmiş olan ve başka bir ülkede üretimi gerçekleştirilmiş mal olarak anlatmak mümkün. ''Bu ithal mallar gümrükten mutlaka geçmek zorunda.''

Ihanet etmek ne demek?

Birine ihanet etmek ne demek? Hıyanet, hainlik. Evlilikte, sevgide aldatma, sadakatsizlik. Gerektiğinde yardımda bulunmama, bir kimsenin güvenini yok etme.

Dinde ihanet nedir?

Ihanet, birisine kendisini güvenilir tanittiktan sonra, o güveni bozacak ve hakka aykiri is yapmak demektir. Ihanet, Islâm ahlâkinda münafiklik özelligi olarak sayilmis ve haram kabul edilmistir. Çünkü Müslüman, herkesin mali, cani ve namusu konusunda kendisinden güvende oldugu kimsedir.

İhraç edilen ürün ne demek?

İhraç, yurt içinde üretilen bir malın yurt dışına dövize karşılık gelecek şekilde satışının yapılması demektir. Dış satım olarak da nitelendirilen ihraç, bazı hizmetlerin yurt dışına satılması anlamına gelmektedir. ... Ülkenin dış ticaretinin dengesinde rol oynayan ihraç edilen mallar ve hizmetler olmaktadır.