Araç ruhsatında renk değişikliği nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Araç ruhsatında renk değişikliği nasıl yapılır?
  2. Çift renk araç muayeneden geçer mi?
  3. Genel muayene tespit muayenesi ne demek?
  4. Sticker muayeneden geçer mi?
  5. Arabaya vize yaptırmak ne kadar?
  6. Tespit muayenesi nerede yapılır?
  7. Arabadaki yazı muayeneden geçer mi?
  8. Araç yazısı muayeneden geçer mi?
  9. Araç vizesi ne kadar?

Araç ruhsatında renk değişikliği nasıl yapılır?

Aracınıza muayene istasyonunda yapılan denetleme sonrasında gerekli renk tespiti işlemi gerçekleştirildiğine dair onay alarak evraklarınızla birlikte ruhsatınızı çıkartabilirsiniz. Boyama ücreti dışında ortalama 300₺ gibi bir masrafın ardından aracınızı yeni renk tercihinizle trafikte kullanmaya başlayabilirsiniz.

Çift renk araç muayeneden geçer mi?

TÜVTÜRK, çift renkli araç sahiplerini uyardı. TÜVTÜRK'ten alınan bilgiye göre, aracın fiziksel renginin, ruhsatta açıkça belirtilen renk ile aynı olması gerekiyor. ... Araç 'ağır kusurlu' olarak belirlenir. Aracın sahibinden, ruhsattaki değişikliğin bir an önce gerçekleştirmesi ve muayene tekrarına gelmesi istenir.

Genel muayene tespit muayenesi ne demek?

Tespit muayenesi sadece; Aracın üzerine logo takılması veya sökülmesi, Renk, şasi ve motor numarası tespiti, ... Ticari taksinin hususi araca, hususi aracın da ticari taksiye dönüşmesi işlemleri yapılır.

Sticker muayeneden geçer mi?

Yan kapılara camlara yada tavana uygulanan sticker için trafik polisi yada tuvde tam uygulama bir yere gider yada yakalanırsanız arac muayeneden geçmez poliste isterse aracı bağlar. Bazen polisler den yeni göreve atananlar en ufak kusuru affetmıyorlar. Aracınızda amblem ve sticker varsa sakin kullanmakta fayda var.

Arabaya vize yaptırmak ne kadar?

Bu kapsamda araç cinslerine göre muayene ücreti aşağıda belirtilmiştir: Otomobil, kamyonet, minibüs, römork ya da yarı römork araçlar için 372,88 TL. Kamyon, otobüs, tanker ve çekiciler için 462,56 TL. Traktör ve motosikletler için 189,98 TL.

Tespit muayenesi nerede yapılır?

Motorlu ve motorsuz araçların trafikteki teknik yeterliliğini tespit etmek amacıyla yapılan araç muayenesi, TÜVTÜRK istasyonlarından randevu alarak yaptırılıyor.

Arabadaki yazı muayeneden geçer mi?

TÜVTÜRK Ön Cam Muayenesi Kriterleri Ön cam bütünlüğünü bozan etiket, resim, çıkartma, yazı, boya vs. varsa mutlaka silinmeli. Aksi halde araç, 2017 TÜVTÜRK muayenesinden geçemeyecek.

Araç yazısı muayeneden geçer mi?

Muayeneden geçebilir miyim? Plakalarda yasal standartlar, zeminin mavi olmasını gerektirmektedir. TR yazısının zemini mavi renkten farklı olan araçlar, muayeneden ağır kusur nedeniyle kalmaktadır.

Araç vizesi ne kadar?

Buna göre, KDV dahil muayene ücretleri; otobüs, kamyon, çekici ve tankerlerde 462,56 liradan 503,86 liraya, otomobil, minibüs, kamyonet, özel amaçlı taşıt, arazi taşıtı, römork ve yarı römorklarda 342,2 liradan 372,88 liraya, traktör, motosiklet ve motorlu bisikletlerde 174,64 liradan 189,98 liraya yükseldi.