Bebeklerde dil bağı ameliyatı nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Bebeklerde dil bağı ameliyatı nasıl yapılır?
  2. Bebeklerde dil bağı hangi doktor yapar?
  3. Bebeklerde dil bağı olduğunu nasıl anlarız?
  4. Dil bağı olan bebek emzik alır mı?
  5. Dil bağına nasıl bakılır?

Bebeklerde dil bağı ameliyatı nasıl yapılır?

Dil Bağı Ameliyatı Hastaların hemen tamamında lokal anestezi ile ufak bir bistüri/makas yardımıyla dil bağı kesilebilir. İşlem sonrası kanama veya ağrı görülebilirse de genellikle ağrısız ve kanamasız bir müdahaledir. Lokal anestezi ile yapıldıysa işlem sonrası hasta hemen yemek yemeye ve su içmeye başlayabilir.

Bebeklerde dil bağı hangi doktor yapar?

Dil bağı kulak burun boğaz doktoru tarafından muayene edilerek, dil basacağı aracılığıyla görülebilmektedir. Dil bağı sorununa ilişkin teşhis daha çok hastaya yaptırılan dil hareketleri neticesinde konulmaktadır. Hastadan dilini sağa, sola, aşağı, yukarı hareket ettirmesi ve dışarı çıkartması istenmektedir.

Bebeklerde dil bağı olduğunu nasıl anlarız?

Dil bağı olan bebeklerde emzirme sırasında oluşabilecek belirtiler şu şekilde özetlenebilir: Bebeğin dudaklarının meme başını tam olarak kapatamaması Emmeden ziyade çiğnemenin denenmesi. İdeal ağırlığa ulaşma ile ilgili problemler.

Dil bağı olan bebek emzik alır mı?

Bebeğinizin memeyi boşaltabilmesi için doğru şekilde kavraması gerekir. Eğer dil veya dudak bağı varsa kavramada güçlük çekebilir. Bazı bebekler biberonu ve emziği dahi tutmakta sorun yaşayabilirler. Elbette her dil/dudak bağı olan bebekte sorun yaşanmayabilir.

Dil bağına nasıl bakılır?

Dil bağı tanısı basit bir muayene ile konabilmektedir. Teşhiste bebeğin herhangi bir beslenme sorunu olup olmadığı önemlidir. Çocuk daha büyükse, frenulum bağının uzunluğu ve yumuşaklığını değerlendirmek için dilin dışarı çıkarılması, ağzı açıkken dilinin ucunu damağına değdirmesi gibi hareketlerin yapılması istenir.