8 aylık bebek beslenmesi nasıl olmalı?

İçindekiler:

  1. 8 aylık bebek beslenmesi nasıl olmalı?
  2. Bebek neden bir şey yemek istemez?
  3. 8 aylık bebek kaç öğün ek gıda almalı?
  4. 2 aylık bebek neden iştahsız olur?

8 aylık bebek beslenmesi nasıl olmalı?

8 aylık bebek için en önemli besin anne sütü, anne sütü almıyorsa formül mamadır. Bunların yanında 1-3 öğün ise ek besinlerden gelmelidir. 6 ve 7. aylarda da olduğu gibi anne sütü veya formül mama ara öğün, ek gıdalar ise ara öğün olmalıdır.

Bebek neden bir şey yemek istemez?

Ortamın aşırı derecede sıcak olması da bebeklerin bu yaşlarda iştahlarının kaçmasına neden olabilir. Bazı bebeklerde görülen hastalıklarda iştahsızlığın nedeni olarak kabul edilir. Bazı bebeklerde görülen kansızlık da beslenme bozukluklarının en büyük nedenidir.

8 aylık bebek kaç öğün ek gıda almalı?

Bu ay bebeğinize vereceğiniz ek gıdalar günde 3 ve 4 öğün şeklinde olmalıdır. Özellikle çatalla ezerek vermek dışında parmak beslenmesi şeklinde de teklif edebilirsiniz. Gün içinde ek gıda miktarı yaklaşık 2 küçük kavanoz (125 ml) kadar olması yeterlidir. Anne sütü yine bebeğinizin ana öğünüdür.

2 aylık bebek neden iştahsız olur?

Bebeklerde İştahsızlık Nedenlerinin Bulunması Gerekir Bebeklerde alerji, sindirim sistemi rahatsızlıkları, kronik hastalıklar, geniz akıntısı, çinko eksikliği ve enfeksiyon gibi sorunlar uzun süreli iştahsızlıklara yol açabilir.