KTÜ AKTS nedir?

İçindekiler:

  1. KTÜ AKTS nedir?
  2. Üniversite AKTS ne demek?
  3. KTÜ bir dönemde kaç kredi?
  4. 40 AKTS ne demek?
  5. Bir dönemde en fazla kaç kredilik ders alınabilir KTÜ?

KTÜ AKTS nedir?

Avrupa Kredi Transfer Sistemi, programın amaçlarını gerçekleştirmek için gerekli öğrenci iş yüküne,öğrenme çıktıları açısından öncelikli olarak belirlenmiş hedeflere ve edinilmesi gereken yeterliliklere dayalı öğrenci merkezli bir kredi sistemidir.

Üniversite AKTS ne demek?

AKTS kredisi, ders ünitelerini tamamlamak için gerekli öğrenci iş yükünü gösteren (1 ile 60 arasında) sayısal değerdir. Bu değer, bir kurumdaki yıllık akademik çalışma içerisinde her bir dersin gerektirdiği iş yükünü gösterir. ... Krediler sadece bir dersin o kurumdaki iş yükünün ne kadarını karşıladığını gösterir.

KTÜ bir dönemde kaç kredi?

Öğrenciler, 4 yıllık eğitim hayatları içinde mezuniyet için 153 kredi/saatlik dersi tamamlamak zorundadır. Dersler zorunlu ve seçmeli olarak belirlenmiş olup seçmeli dersler 2. sınıftan sonra başlar.

40 AKTS ne demek?

AKTS, öğrencinin bir akademik yıl boyunca tam zamanlı çalışmasıyla oluşan öğrenci iş yükü yılda 36/40 hafta ve 1 kredi 25-30 saatlik bir çalışma saati yerine geçer. İş yükü öğrencilerin gerekli öğrenim çıktılarını tamamlamayı gerçekleştirmesine dayanır.

Bir dönemde en fazla kaç kredilik ders alınabilir KTÜ?

Soru: Bir yarıyılda en fazla kaç saat ders alabilirim? Cevap : Bir yarıyıldaki azami ders yükü, azami öğrenim sürelerinin son yılında bulunanlar ile tüm dersleri aldığında o yarıyılın sonunda mezun olabilecek öğrenciler hariç, 40 saati aşamaz.