Bursa'nın iklimi ve bitki örtüsü nedir?

İçindekiler:

  1. Bursa'nın iklimi ve bitki örtüsü nedir?
  2. Bursa'nın fiziki özellikleri nelerdir?
  3. Bursa Kışın soğuk mu?
  4. Bursa ilinin özellikleri nelerdir?
  5. Bursa bitki örtüsü nedir?
  6. Bursa nüfusu ne kadar?
  7. Ankara Kışın soğuk mu?
  8. Bursa kışın kaç derece olur?
  9. Bursa yöresi halk oyunları nelerdir?
  10. Bursanın akarsuları nelerdir?
  11. 2021 Bursa nüfusu kaç?
  12. Bursa'nın en uzak ilçesi hangisi?

Bursa'nın iklimi ve bitki örtüsü nedir?

BURSA - İklim ve Bitki Örtüsü Bursa'da genellikle Akdeniz iklimi hüküm sürüyorsa da Karadeniz iklimine geçiş sahası manzarası gösterir. ... Bursa topraklarının ancak % 8'i ekime elverişli değildir. % 43'ü ormanlarla % 44'ü tarlalar ve % 5'i çayır ve mer'alarla kaplıdır. Uludağ'ın bin metre yukarısı ormanlarla örtülüdür.

Bursa'nın fiziki özellikleri nelerdir?

Bursa toprakları % 35'i dağlık ve yayla, % 48'i platolarla, % 17'si ovalarla kaplıdır. Bursa Ovası derelerin sürüklediği alüvyonlardan meydana gelmiştir. Arâzisi volkanik bir yapıya sâhiptir. Kaplıcaları yer kabuğunun iki bin metre derinliğinden yer yüzüne çıkan sıcak su kaynaklarıdır.

Bursa Kışın soğuk mu?

Genelde Ocak Bursa, en soğuk ayı ortalama sıcaklığı 9℃ ile olur. En sıcak ay arasındaki fark: Temmuz ve en soğuk ay: Ocak var: 20℃. 55mm En yüksek yağış (Aralık) ve düşük yağış (Ağustos) arasındaki farktır.

Bursa ilinin özellikleri nelerdir?

Özellikle kayak turizminin ön planda olduğu Bursa Türkiye'nin dördüncü büyüğüdür. Dünyaca ünlü ipeği, havlusu, tekstil ürünleri, İznik çinisi, Bursa bıçağı, kestane şekeri, şeftalisi, kebabı,Uludağ'ı, şifalı termal suları ve hamamları ile turizm açısından marka olmuş bir şehirdir.

Bursa bitki örtüsü nedir?

Bursa doğal bitki örtüsü açısından zengin bir ildir. İl alanının yaklaşık %40 ı ormanlarla kaplıdır. Ormanların büyük ölçüde tahrip edildiği güney kesimdeki platolarda bitki örtüsü genellikle step (bozkır) görünümündedir. Marmara kıyılarında makiler ve zeytinlikler egemendir.

Bursa nüfusu ne kadar?

2020 sonu itibari ile Bursa'nın şehir nüfusu 3.101.833 şeklinde olmaktadır. Şehrin yüz ölçümü ise 10.811 km². Bursa'da km²'ye 287 kişi düşmektedir. Yoğunluğun en çok olduğu ilçe 5974 kişiyle Yıldırım ilçesidir.

Ankara Kışın soğuk mu?

Ankara'nın geneli karasal bir iklime sahip olduğu için kışları oldukça sert geçmektedir. Kış aylarında 0'ın altında dereceleri görmek mümkün iken Ocak ayında kar yağışları görülebilmektedir. Ankara'da en soğuk aylar genellikle Aralık, Ocak ve Şubat ayları olarak bilinmektedir.

Bursa kışın kaç derece olur?

Serin mevsim 3,7 ay uzunluğundadır ve 27 Kasım tarihinde başlayıp 17 Mart tarihine kadar sürer, günlük ortalama yüksek sıcaklık 13°C altındadır. Yılın en soğuk günü 24 Ocak, ortalama düşüklük 1°C ve yükseklik ise 9°C. Yılın en soğuk ayı Ocak olup, ortalama düşüklük 1°C ve yükseklik ise 9°C'dir.

Bursa yöresi halk oyunları nelerdir?

Bursa'da ata sporu olan yağlı güreşler, kentin has oyunları arasında öne çıkarken, Hacivat ve Karagöz orta oyunu, deve oyunu, Kılıç Kalkan, Uludağ Türkmen oyunu ve Rumeli oyunları şehrin gözde oyunları arasında yer alıyor.

Bursanın akarsuları nelerdir?

Bursa'nın önemli akarsuları; Mustafakemalpaşa Çayı, Uludağ'ın güney yamaçlarından doğan ve gene Uludağ'dan kaynaklanan birçok küçük dere ile beslenen Nilüfer Çayı, Göksu Çayı, Kocadere, Karadere, Aksuderesi'dir.

2021 Bursa nüfusu kaç?

Bursa 2021 nüfusu, tahmini verilere göre 3.139.744. Bu nüfus verisi, eski yıllarıdaki nüfus artış hızlarına göre tahmini hesaplanmıştır. Bursa 2021 resmi nüfus bilgileri 2022 yılının başında açıklanacaktır.

Bursa'nın en uzak ilçesi hangisi?

Bursa iline en yakın ilçe 8.1 km ile Yıldırım, en uzak ilçe ise 61.9 km ile İznik olarak hesaplanmıştır.